Home SAMFUND De lave salgstider under Corona fortsætter med at falde
De lave salgstider under Corona fortsætter med at falde

De lave salgstider under Corona fortsætter med at falde

0

De lave salgstider under Corona fortsætter med at falde hen over foråret, men den fortsatte udvikling kommer i høj grad til at afhænge af graden af genåbning og de generelle flyttebehov, vurderer Nybolig. 

Efter mere end et år med historisk travlhed på boligmarkedet er det intet, der endnu tyder på, at man skal indstille sig på roligere tider. Ifølge Boligsidens statistik er salgstiderne nemlig fortsat med at falde hen over foråret. Og i marts blev der pillet yderligere ti dage af den tid, det tager at sælge en bolig. 

Siden nedlukningen i marts i fjor er salgstiderne for hhv. villaer ejerlejligheder og fritidshuse faldet med 20, 28 og 115 dage. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet. 

Historisk lavt niveau

Traditionelt falder salgstiderne henover foråret, men i år er det fra et historisk lavt niveau, og det bekræfter ifølge Nyboligs administrerende direktør, Peter J. Mattsen om et boligmarked, der i et vist omfang er afkoblet fra resten af økonomien.

-Boligmarkedet udgør en væsentlig del af samfundsøkonomien og bliver påvirket af den, men man skal også huske på, at en stor del af bolighandlerne ikke er udløst af økonomiske behov eller overvejelser, men de er i højere grad betinget af ændringer af livsbegivenheder så som skilsmisser, folk, der flytter hjemmefra, familieforøgelser og dødsfald, siger Peter J. Mattsen. 

Uanset højkonjunktur eller en pandemi

Ifølge undersøgelser, som Nybolig har lavet blandt sine kunder, er 8 ude af ti flytninger udløst af en ændring af livsbegivenheder.

-Uanset om der er lav eller højkonjunktur eller en pandemi, ændrer det ikke på det faktum, at vi har universelle flyttebehov, som skal stilles. Under Corona har de fleste af os haft langt mere tid til at reflektere over vores livssituation, og måske er vi også blevet trætte af vores bolig, fordi vi har tilbragt så meget tid i den. Den del af ligningen har ikke så meget med økonomi at gøre, og derfor er det svært at forudsige, hvad boligmarkedet bringer alene ud fra den økonomiske udvikling, siger Peter J. Mattsen. 

Han mener derfor, det er vanskeligt at forudsige, hvordan boligmarkedet vil udvikle sig de kommende måneder.

-Vi kan ikke i vores krystalkugle se sikre tegn på, at priserne stiger voldsomt resten af året, det afhænger i høj grad af graden af genåbning og de friheder, vi får tilbage. Ender det med at vi kan rejse snart, er der en god chance for, at aktiviteten på boligmarkedet vil tage af, siger Peter J. Mattsen.

Læs NYHEDERNE i mens de sker : www.danmarkc.tv

Husk at følge os på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV