LOKALSPORT

De forsvarende DM mestre i rugby for U16 vandt en neglebidende spændende DM-turnering lørdag

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Frydensberg var eneste hold der knebent vandt over DM mestrene fra Erritsø GIF Rugby lørdag

Erritsø Rugbys hold for U16 skulle gennem tre DM-kampe i dag, og det er hårdt arbejde. Særligt når kampene indledes kl. 11.

Første kamp mod Frederiksberg/Gentofte gik rent hjem med stillingen 19-12 til Erritsø. Det var ellers med noget af en chokstart, idet Frederiksberg/Gentofte efter få minutter fik et mål. Den slags chok er svært at samle op på, men med en stærkt motiverende træner, Morten ‘Conny’ Jørgensen på sidelinjen, fik holdet fat i sig selv igen, og sejren kom i hus.

Taktik og aftaler var på plads, da dagens anden kamp blev spillet mod et stærkt spillende mandskab fra Frydensberg. Men noget gik galt for Erritsø mandskabet. Det virkede som om koncentrationen var helt væk i flere perioder, og gjorde det for nemt for Frydensberg at komme frem på banen. Set med Erritsø øjne, var det godt med en halvleg, hvor træneren forsøgte at samle holdet op, og motivere til at kæmpe hele vejen til sidste fløjt. Ved sidste fløjt var slutresultatet 12-14 – og altså sejr til Frydensberg.

Pausen inden sidste kamp blev brugt til noget såre fornuftigt: Optankning af væske og sikkert vigtigst af alt: Sukkerdepoter. Det er vandvittige mængder af energi rugbyspillere bruger, og de har ikke som i cykelsporten måleapparater der viser hvor meget. Spillerne fulgte spise- og drikkeanvisningen fra træner ‘Conny’, og holdet stillede klar til den sidste kamp i et helt andet humør og kampiver.

Kampen var mod et hold sammensat af de bedste spillere fra Odense/Tårnby/Hundested, og de kæmpede virkelig for at vinde kampen. Men de mødte et hold fra Erritsø som med finesser, hurtighed og vilje til sejr demonstrerede hvorfor de blev Danmarksmestre i 2022. Kampens resultat blev 36-7 til Erritsø.

Lørdagens DM-tunering for U16 endte med en samlet turneringssejr til Erritsø U16 vundet på målscore. Dermed er der forsat en god udsigt til en podieplads til efteråret.