LOKALMUSIK

DAYS OF FURY

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Days of Fury arrangørgruppeFans af musikgenren hardcore har gode muligheder for at få stillet den musikalske sult, når Ungdommens Hus  i weekenden den 15.-16. august danner rammen om festivalen Days of Fury.

Det er tredje gang, at festivalen finder sted, og godt en snes bands spiller i løbet af de to dage. Udover hardcore byder festivalen også på genrer som punk og metal.
Days of Fury er med andre ord en nichefestival, som fokuserer på den musikalske undergrund, og arrangørerne satser på at  trække omkring 100 publikummer til.

– Det er det, vi budgetterer med. Men kommer der 150, vil det bare være fantastisk, siger Liv Cecilie Christensen fra arrangørgruppen.

Der vil være musik fra to scener, og for et par af bandsene markerer festivalen en milepæl. Det delvist lokale band No Love spiller således deres afskedskoncert på Days of Fury, mens Spinkick fra Fredericia vil spille sange fra deres debut-EP ”No Refund”, som udkommer om kort tid.

Også stafet og wrestling
Hvis man får lyst til en pause fra musikken, kan man deltage i en stafetkonkurrence lørdag aften eller se de lokale brydere fra wrestling.dk give opvisning. Det gør de lørdag kl. 13 uden for selve festivalområdet, og det betyder, at opvisningen er åben for alle.

På Days of Fury er miljøbevidsthed et nøgleord, og derfor henstiller arrangørgruppen til, at publikum tænker over, hvad de gør med deres affald undervejs.

– Vi går meget op i bæredygtighed, og vi er så heldige, at Hold Danmark Rent har sponsoreret bl.a. lommeaskebægre og –skraldeposer. Dem håber vi selvfølgelig, at publikum vil bruge, siger Anne-Sofie Nielsen, der er med i arrangørgruppen.

Publikum på festivalen behøver til gengæld ikke at tænke på hjemtransporten, for der er mulighed for overnatning på det udendørs teltareal ved Ungdommens Hus.

Drikkevarer kan købes i den grafftimalede togvogn, der står ved huset, og i køkkenet bliver der lavet mad, som især henvender sig til vegetarer og veganere.