ERRITSØ

Dansk Rugby Union afviklede stævne med 300 børn og unge i Erritsø

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

EGIF Rugby Klub stod for det praktiske, og afviklede et perfekt stævne i den særlige ånd, der præger rugby sporten

Dansk Rugby Union stod som arrangør af stævnet, hvor der i dag blev spillet rugby i rækkerne U8, U10, U12, U14 og U16. Alt det praktiske var lagt i hænderne på Erritsø Rugby, der sørgede for et stævne der blev afviklet uden mislyde.

Formanden for Dansk Rugby Union, Ulrikka Brændgaard, var naturligvis til stede. Til DanmarkC TV fortæller formanden:

“Jeg er herovre for at se nogle kampe, og for at se nogle børn og unge spille. Og så er jeg herovre for at tale med nogle af de mange frivillige der gør en kæmpe indsats for rugby i Danmark, og for at høre hvad de er optaget af.”

Ulrikka Brændgaard. Formand, Dansk Rugby Union. Foto: DanmarkC TV.

Lokalt var bestyrelsesmedlem i Erritsø Rugby, Anne Sørensen, med til det store stævne. Om forældrenes betydning fortæller Anne Sørensen til DanmarkC TV:

“Forældrene har rigtig, rigtig stor betydning for, at børnene også kommer med, og børnene ser vi (voksne) også har et sammenhold. Og det gør klubben kan køre rundt, og vi hjælper hinanden.” Og på spørgsmålet om der er tilgang til klubben, fortæller Anne Sørensen videre: “Der er rigtig stor tilgang lige for tiden. Meget ved de “små’s” hold, og der er også kommet nogle nye til U16 holdet.”.

Anne Sørensen. Bestyrelsesmedlem, Erritsø Rugby. Foto: DanmarkC TV.

Som DanmarkC TV tidligere har omtalt, er U16 holdet regerende Danmarksmestre. Bag det superstærke hold står den energiske træner Morten Jørgensen – som i klubben alene går under navnet “Conny”. Conny har 25 års rugbyerfaring, og der ligger måske en del af hemmeligheden bag det succesfulde hold, der bærer DM titlen for andet år i træk.

Bliver Conny igen træneren bag en DM-sejr i 2023? Dertil svarer Conny noget afvigende:

“Vi har vundet 3 stævner ud af 4, så vi ligger rigtig godt placeret. Afgørelsen finder sted ved et stævne den 7. oktober 2023. Jeg vil rigtig gerne svare ja, til, at vi vinder, men jeg er også jyde, så…. jeg håber vi vinder! Vi gør i hvert fald alt hvad vi kan,” fortæller Conny med et lunt glimt i øjet. Det tyder på, at borgmester Steen Wrist godt kan planlægge en omgang rådhuspandekager igen!

Morten “Conny” Jørgensen. Træner for U16, Erritsø Rugby. Foto: DanmarkC TV.

De vigtigste er trods alt spillerne der frygtløse kaster sig ud i dueller og tacklinger. DanmarkC TV mødte to af spillerne, Mateosz og Oliver der begge spiller på U16 holdet.

“Vi vil gerne vinde igen,” fortæller Mateosz, “for så bliver det tredje år i streg, og det går vi gerne efter, fordi vi gerne vil beholde vores DM-titel.”. Oliver er ikke spor uenig: “Vi ligger som nummer ét, og vi vinder denne her gang!”

DanmarkC TV vil gerne vide, hvad det er de to Danmarksmestre mener er godt ved Erritsø Rugby Klub. Oliver lægger ud:

“Vi har et mega godt fællesskab herude. Så det er rigtig, rigtig fedt at komme til træning hver gang (to gange om ugen, red). Vi er glade for hinanden!”, og Mateosz supplerer: “Jeg kommer fordi jeg er glad for at være her, fordi vi selvfølgelig alle sammen kender hinanden. Vi har en god kemi når vi træner sammen, og det er altid sjovt, vi hjælper hinanden. Det er dét jeg er glad for: Vennerne og personerne man møder.”

Mateosz (tv) og Oliver. U16 spillere, DM mestre 2021 og 2022, Erritsø Rugby. Foto: DanmarkC TV.

DanmarkC TV bringer om kort tid et længere indslag om stævnet, de voksne og ikke mindst spillerne. Her fortæller Mateosz, om de værdier der er i rugby, og hvordan de omsættes til handling.