FREDERICIA

Dansk Folkeparti ude af forhandlingerne om det kommunale budget for 2024

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det er en skuffet Susanne Eilersen der ikke har følt sit partis forslag blev hørt

Det blev til to møder med borgmester Steen Wrist og den socialdemokratiske forhandlergruppe. Møde nummer to blev kort, da forslagene fra Dansk Folkeparti følte de ikke blev hørt.

Forhandlingsproces

Set i tilbageblik over 13-14 budgetforhandlinger har Susanne Eilersen aldrig før oplevet en forhandlingspraksis, som den der er genneført siden fredag. Ud over borgmester Steen Wrist deltager 1. viceborgmester Søren Larsen (A), byrådsmedlem David Gulløv (A) og forvaltningschefer. “Jeg har ikke prøvet det før. Jeg ved ikke, om det er det 14. budget jeg er med til forhandlinger i, og jeg har aldrig oplevet den her forhandlingsproces på den her måde før. Aldrig! Altså overhovedet ikke! Vi var både skuffede og forundrede, da vi gik derfra. Det må vi sige; det var vi.” lyder det fra Susanne Eilersen til DanmarkC TV.

DanmarkC TV vil gerne vide, om der ikke er nogle forhandlinger på tværs af partierne?

Nej altså, vi nåede kun at være til to forhandlinger med Socialdemokratiet alene, plus forvaltningen.” Det første var et såkaldt “sættemøde”, og det andet mødet hvor Dansk Folkeparti ikke kunne se sig selv være med længere.

Hjørnesten for Dansk Folkeparti

Senior- og handicapområdet, som jo er vores første prioritet og noget vi sætter meget højt, dér fik vi at vide, at det er noget vi står lidt alene med i forhold til de andre partier. Der kunne ikke rigtig rykkes ved noget i forhold til det sparekatalog der er sendt ud. Så sagde vi, at det kan vi ikke leve med, fortæller Susanne Eilersen til DanmarkC TV, “og så var det lige som om der ikke var mere at tale om. Og så måtte vi jo gå.

Ansvarlighed og samarbejde i de seneste år

Vi har altid været et ansvarligt parti, og derfor har vi også fundet noget. Vi vidste jo, vi skulle spare, og derfor har vi budt ind med noget af det der var i sparekataloget. Vi har også fundet nogle andre ting vi synes der kunne spares på, og som ikke er nævnt i sparekataloget. Men det var der ikke lydhørhed for, nej, nej….”, fortæller Susanne Eilersen til DanmarkC TV.

Vi følte, da vi kom i dag, at det blev sat så hårdt op, så man vidste fra starten af, at vi ikke kunne være med. Vi synes vi blev hældt ned ad brættet!”, lyder det skuffet fra Susanne Eilersen.

“Vi bliver også nød til at sige, at vi faktisk er skuffede, fordi vi altid har haft et godt samarbejde med Socialdemokratiet. Vi synes også, at vi har stået last og brast med Socialdemokratiet de sidste par år, og så føler vi faktisk, at vi ikke kan bruges mere – på en eller anden måde.”, udtaler Susanne Eilersen.

Vil Dansk Folkeparti nu fører de korslagte armes politik i 2024?

“Nej, det skal ikke komme an på os som politikere eller parti. Det som er vigtigt for os er, at vores ældre har en høj standard af service. Det er dét vi kæmper for, og det kunne vi se, vi ikke kunne blive ved med at holde fast i. Og når borgmesteren siger til os, at vi står alene med det synspunkter – hvilket vi er lidt forundrede over! Så håber vi bare, at de andre partier der stadig sidder ved forhandlingsbordet, tænker sig lidt om, og kigger en ekstra gang på vores allersvageste borgere, og så lader være med at spare så meget, som der er lagt op til.

Vi er altid konstruktive, og det er vi også selv om vi ikke er med i budgettet. Vi vil altid arbejde for de svageste borgere, for udvikling af Fredericia, for børn…. Nej, vi sætter os ikke hen i et hjørne og er sure, men det her blev simpelthen for meget. Det blev virkelig for meget!

Afsluttende konstaterer Susanne Eilersen, “at sådan er politik jo også, og så må komme godt videre herfra. Vi er ærgerlige over det, og vi er kede af det. Vi har altid været nogen der ville tage ansvar, men det her blev for meget,” afslutter Susanne Eilersen inden hun kan gå på en lidt uventet weekend, uden forhandlinger om det kommunale budget for 2024.

Susanne Eilersen, Dansk Folkeparti, uden af næste års kommunal budget. Foto: DanmarkC TV.