MEDDELSER

Dans Vejle, dans!

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Igen i år fejres Dansens Dag den 29. april verden over med optrædener i byrum, indkøbscentre, museer, kantiner, teatre og skoler – og Vejle er selvfølgelig også med. Uanset om du er til folkedans, swing, rock´n roll, charleston, jive eller disco, om du bare vil se på eller selv vil kaste dig ud i et par trin, så er der et arrangement for dig. Og du kan endda få et sneak peak på en verdenspremiere.

DansensDag_2013

Når man taler om dans, taler man ofte om den som et universelt sprog, men på trods af det, finder man ofte også kulturelle aftryk og spejlinger af kulturelle og kunstneriske traditioner for en egn eller et land i en dans. I år er temaet for Dansens Dag ”folkedans”, et traditionelt nordisk udtryk som er på vej tilbage, sejlende på en retro-bølge sammen med folkemusikken. Hvad folkedans går ud på, kan du få et indblik i, når Søndermarkens Gymnastik Forening Folkedans holder danse-legestue i Bryggen. Marianne Eeg Jørgensen fra foreningen håber, at mange vil være nysgerrige og komme ned og kigge:

– Nu har vi virkelig en lejlighed til at vise, hvad folkedansen betyder for os, nemlig samvær, motion og glæde. Og det er virkelig svært ikke at blive i godt humør af det. Jeg håber det vil smitte af på dem, der kommer derned, siger Marianne Eeg Jørgensen.

Sneak peak på verdenspremiere

Dansk Danseteater markerer Dansens Dag ved at invitere indenfor til et smugkig på den moderne danseforestilling ”Black Diamond”, der har verdenspremiere i Vejle Musikteater 1. maj. Med denne fremtidsfortælling og moderne opsætning bevæger vi os i en helt anden retning end årets tema og ind i et futoristisk billedunivers. Helt gratis kan du denne aften komme i Musikteatret og få et ca. 15 minutters live uddrag af forestillingen fra Danmark største og mest prisvindende moderne dansekompagni og desuden få et unik blik ned i maskinrummet bag skabelsen af en stor ambitiøs danseforestilling bl.a. med videoklip fra processen i studiet op til premieren.

Forbudte trin på Røde Mølle

Kulturmuseet Spinderihallerne inviterer til en aften med tilladte såvel som forbudte trin. Museets inspektør vil fortælle om dansens betydning for Vejles forlystelsesliv med eksempel i udstillingen Røde Mølle. Arrangementet byder også på danseopvisning og instruktion ved dygtige lokale dansere, der byder op til charleston, jive eller disco. Efterfølgende er det muligt selv at lege videre på museets interaktive dansegulv.

Tyvstarter lørdag den 26. april

I Vejle tyvstarter man allerede lørdag den 26. april, hvor Danseforeningen Kom og Dans, Vejle giver swing og rock´n roll-opvisning på Søndertorv i Vejle. Der er garanti for ægte danseglæde og medrivende musik, så du kan ikke undgå at blive smittet.

Om Dansens Dag

Dansens Dag er en fejring af dansen i alle dens former. Som kunst, leg, sport og som menneskelig udtryksform. Dansen er fællesskabende og findes i alle kulturer og indgår i alverdens sammenhænge. Fra ritual til scenekunst – fra folkedans til ballet. Derfor fejres Dansens Dag også internationalt og finder sted verden over. I Danmark markeres dagen særlig stærkt med mere end 130.000 deltagere og publikummer.

Du kan læse mere på www.dansensdag.dk

Program:

Lørdag den 26/4 Kl. 10.30-15.00 – Søndertorv, 7100 Vejle – Danseforeningen Kom og Dans Vejle

Tirsdag d. 29. april

Kl. 16 – 17 – Bryggen – Søndermarkens Gymnastik Forening Folkedans

Kl. 17.15 – 17.45 – Bryggen – Vejle Amatørdanser Club / DK Dans

Kl. 18 – 18.30 – Jacob Gade Salen, Vejle Musikteater – uddrag fra ’Black Diamond’ – Gratis. Ingen tilmelding

Kl. 19 – 20.30 – Kulturmuseet Spinderihallerne – Dansens Dag i Røde Mølle – Pris: 50 kr. pr. deltager. Tilmelding er nødvendig på telefon 76 81 31 00 senest fredag 25. april.
Kontaktinformation:

Søndermarkens Gymnastik Forening Folkedans, Marianne Eeg Jørgensen, tlf. 21 95 40 12

Vejle Amatørdanser Club og DK-Dans, Lene Roed, tlf. 24 21 64 31

VejleMuseerne, Trine Grøne, tlf. 40 16 70 53

Dansk Danseteater, Lasse Brejner, tlf. 26 29 83 90

Kom og Dans Vejle, Astrid Olufsen, tlf. 51 89 54 00

Vejle Kommune, Birgit Lykke Jørgensen, tlf. 76 81 30 12