Home FREDERICIA Danmarks vildeste kommune
Danmarks vildeste kommune

Danmarks vildeste kommune

0

Mandag fejrede Fredericia naturen og det mylder af liv, der findes i den.

Festen startede her til morgen med taler, besøg af miljøminister Lea Wermelin og læring og aktiviteter for elever fra Fjordbakkeskolen til indvielsen af første fase af ”Sommerfugleskoven” ved Ydre Ringvej.

Her satte kommunen, i samarbejde med organisationen Plant et Træ og ferieparkkæden Landal GreenParks Danmark, intet mindre end 12.000 træer på et område, der svarer til omkring syv fodboldbaner.

”Sommerfugleskoven” bliver med sine fem hektar den største skov i Danmark, som er specielt designet til at skabe levesteder for mange forskellige sommerfuglearter.

Skoven er formet som verdens største sommerfugl – set fra luften. Sommerfugleskoven er et af mange tiltag, som vi sætter i søen for at passe bedre på naturen og øge biodiversiteten i vores kommune ved at skabe grobund for særligt sommerfugle og andet dyreliv.

Netop livet i naturen er hot topic i Fredericias bæredygtighedsstrategi ”Fredericia for Verdensmålene”

Efter at have indviet sommerfugleskoven ved Ydre Ringvej mandag morgen, hoppede miljøminister Lea Wermelin, ind i ministerbilen for at køre mod Hannerup Park.

Parken er et af de områder, som vi er godt i gang med at gøre mere vild til gavn og glæde for dyre- og plantelivet.

Bæredygtighedskoordinator Annemette Bargum og formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro og Arternes Fredericia, var på pletten for at fortælle om vores indsatser for at øge biodiversiteten.

Det går nemlig ikke alt for godt på verdensplan, og det vil vi gerne rette op på lokalt – blandt andet med vilde vejkanter, blomsterstriber og varierede naturområder.

Fredericia har et stort grønt hjerte. Kommunen mener derfor også, at chancen for at blive Danmarks vildeste kommune i konkurrencen #DKVILD er kæmpestor. Mandag aften gav byrådet grønt lys til deltagelsen.

Man kan også gøre en stor forskel – blandt andet hjemme i sin have.

Få en masse god information og tips på vores hjemmeside: https://www.fredericia.dk/…/rig-natur-i-fredericia-vaer… eller i Facebookgruppen #DKVILD Fredericia

Læs mere om konkurrencen #DKVILD på Miljøministeriets hjemmeside: https://dkvild.dk/

Lørdag bringer DanmarkC TV et længere indslag, fra ministerens besøg i Fredericia.

Husk at følge os på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV og via facebook!

Læs nyhederne mens de sker – på www.DanmarkC.TV