Læserdebat

Søren Haastrup: Byrådet sætter mørklægningsgardiner op

Søren Haastrup har startet en debat, om byrådets ageren i forhold til ADP-AS

I sidste uge kom det frem, at millioner af Fredericianernes penge er fosset ud gennem ADP på arrangementer, luksusrejser, koncertbilletter osv. og stadigvæk ser vi et Byråd, der fastholder nej til aktindsigt og dermed direkte modarbejder, at vi får mere åbenhed i Fredericia når det gælder hvad Fredericianernes penge bruges på.

Vi har hørt fra den nye borgmester da han tiltrådte, at vi ville få mere åbenhed, undskyld mig men det er en gang bullshit han lukker ud for vi har ikke fået en skid mere åbenhed.

Vi har hørt fra den socialdemokratiske byrådsgruppe, at vi nu efter ”borgmestersagen” ville få mere åbenhed og man ville arbejde for det, men undskyld mig det er en stor gang bullshit for intet har man gjort.

Vi har hørt fra Venstres repræsentanter i Byrådet og i særdeleshed fra deres borgmesterkandidat, at man går til valg på mere åbenhed og vil knokle for det, men det er den værste gang bullshit for intet har de gjort snarere tværtimod for igen i dag kan vi læse, at de faktisk modarbejder dette ved stadigvæk ikke at ville lukke op i forhold til ADP. Bullshit intet andet.

Dansk Folkeparti same same. De proklamerer, at vi skal have mere åbenhed, men nej de er bestemt ikke garanter for det. De har igen vist, at der er forskel på hvad de proklamerer og hvad de faktisk gør.

NB har også en repræsentant, der snakker og snakker og forsøger at få sig til at ligne en helgen, der vil åbne demokratiet op, men når det gælder ADP så uha nej det er lidt for farligt at røre ved for et parti med en erhvervsvenlig profil. Undskyld mig så har man sgu rygrad som en regnorm, hvis en partiprofil gør, at man ikke tør, at åbne op når noget i den grad har vist sig ikke at fungere og hvor Fredericianeres kroner og øre er blevet brugt på arrangementer til gavn for en lille indesluttet gruppe og betalt af os Fredericianere gennem vores ejerskab af ADP.

Undskyld mig kære Byråd, men jeg er simpelthen så forarget.  I bruger medietid og spalter op og ned og proklamere, hvor meget I vil arbejde for åbenhed, men når det kommer til stykket så har I ikke rygrad til noget som helst. Er det så vattet et Byråd vi har for så er det sgu nødvendigt vi får valgt nogle nye medlemmer, der tør at sige nej og tør at sige stop.

Walk the talk siger et meget brugt ordsprog. Det er jeg garant for og har jeg altid haft som mit motto. Er man ikke enig i det, der sker omkring en så siger man stop så klapper man ikke bare i og forsætter i samme rille. Melder man ud til vælgerne, at man vil arbejde for mere åbenhed så snyder man dæleme ikke vælgerne som I her har gjort ved reelt at sikre at der forsat er  opsat mørklægningsgardiner omkring hvordan Fredericianeres penge bruges gennem ADP.

Undskyld mig det er simpelthen utilstedeligt og tilliden til Jer og det i melder ud daler og daler for I siger et og gør noget andet.

Er du gal jeg er forarget over Jeres ageren med det I igen og igen har meldt ud omkring at I ønsker mere åbenhed.

Ønsker man mere åbenhed, gennemsigtighed og reel borgerinddragelse så er det ikke ved de 4 partier man skal sætte sit lid for de viser endnu engang, at de står for lukkethed

Man skal ikke kaste med mudder i politik og deri er jeg enig, men når man på den her måde igen og igen hører lokalpolitikere melde et ud og faktisk gør noget andet så er det på tide det gøres tydeligt og det er på tide, at man bruger dem som eksempel på, at man faktisk kan få noget andet.

Man kan få én, der ikke er bange for at stille de kritiske spørgsmål, ikke er bange for at være uenig, ikke er bange for at sige nej lige meget hvem der så står på den anden side og som på ingen måde er en del af det nuværende samarbejde, hvor man tydeligvis er så indspiste, at man ikke har behov for at være kritiske over for hinanden og bestemt er så gode ”venner” at man ikke går i klinch med hinanden når det er nødvendigt.

Ja man skal samarbejde men bestemt ikke for enhver pris som det tydeligvis er tilfældet man mener i det nuværende Byråd.

Så det er muligt man kan sætte sit kryds ved en, der gør det han siger og når han siger han vil knokle for mere åbenhed og gennemsigtighed så tror jeg der er nogle siddende Byrådsmedlemmer der ender med at blive meget overrasket over hvad det betyder i tilfælde af, at jeg kommer ind for så er det ikke bare, at vi gør som vi plejer.

Hvis I ikke vil knokle for mere åbenhed og gennemsigtighed så gør det frem for blot at sige, at I vil for det er altså alt for tydeligt at se gennem de her handlinger, at indtil videre så er det intet andet end bullshitbingo, hvor I forsøger, at få hele pladen fuld.

Tillid får man ikke ved at melde en ting ud og så gøre noget andet nogle uger eller måneder efter.

Jeg ved, at sproget heri er ret hårdt, men nu er det altså på tide at der kommer et Wake-Up-Call til de siddende Byrådsmedlemmer, at det her med at melde et ud og så gøre noget andet, det holder altså ikke i et lokaldemokrati, der burde være fyldt med tillid, åbenhed, gennemsigtighed og reel borgerinddragelse.

Derfor vil jeg i den nærmeste fremtid arrangere et åbent borgermøde her i Fredericia, hvor jeg håber samtlige partier vil deltage så vi åbent kan få en dialog om, hvor forskelligt vi tydeligvis ser på begreberne åbenhed og gennemsigtighed for det skal vælgerne da vide inden de sætter deres kryds.

Søren Haastrup

Løsgænger KV21

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv