Home Kultur Byg din by og køb de gamle gadenavneskilte
Byg din by og køb de gamle gadenavneskilte

Byg din by og køb de gamle gadenavneskilte

0

 

Giv input til kommunens udvikling og få fingrene i et af de gamle gadenavneskilte, der er tilbage efter den gennemgribende udskiftning i bymidten.

I forbindelse med 6. Juli-Dagene inviterer Teknik & Miljø til arrangementet ”Byg din egen by” i det Grønne Rum i Danmarksgade. Her tager de imod holdninger og forslag til byudviklingen i Fredericia og håber at få nogle nye bud på, hvordan Fredericia bliver en endnu bedre kommune at bo i.

Arrangementet finder sted d. 5. juli kl. 16.00-20.00.

”Det giver altid en masse gode fælles ideer, når borgerne fortæller om deres ønsker og drømme for udviklingen af vores kommune. Derfor glæder vi os til at se så mange som muligt i Det Grønne Rum d. 5. juli, hvor mine kollegaer og jeg vil tage imod de gode idéer og input til vores fremtidige arbejde med at udvikle Fredericia, ” siger Ramona Wolter Vilhelmsen, der er arkitekt og byplanlægger ved Fredericia Kommune.

Gamle gadenavnskilte sælges

Ved arrangementet vil der være mulighed for at få fingrene i ét af de mange gadenavneskilte, som er blevet tilovers efter den store udskiftning i bymidten. Det er ét af de byudviklingsprojekter, som er blevet til med hjælp fra Bevaringsfonden for fæstningsbyen Fredericia, og som A.P. Møller Fonden står bag.

Da det er et begrænset parti på ca. 300 stk., er det kun muligt at købe et skilt pr. person. Prisen er 150 kr. stk. og betaling sker via Mobilepay.

”Vi har valgt at sælge de gamle gadenavnsskilte, fordi vi gerne vil give fredericianerne mulighed for at eje en del af byens historie. Nu får man mulighed for at erhverve sig et gadeskilt, der måske har en helt særlig betydning for én selv eller nogen, man holder af, ” siger arkitekt Jørgen Serup fra Fredericia Kommune, der har været leder af projektet og designet de nye skilte i midtbyen.

Tid og sted

Fredag d. 5. juli kl. 16.00-20.00 i Det Grønne Rum, Danmarksgade 13, 7000 Fredericia.

Fakta

Det Grønne Rum er et dialogrum, hvor Fredericia Kommune, foreninger og andre sætter fokus på bæredygtighed, sundhed og byudvikling – med særlig vægt på FN’s 17 verdensmål. Her kan borgere og besøgende opleve forskellige udstillinger og spændende events.