Kort Nyt

Brilleindsamling giver nyt syn

Pressemeddelelse: Lions Club Elbo indsamler briller ved kommune- regionsvalget

Husk din brugte briller, når du skal stemme. Denne opfordring sender Lions Club Elbo alle vælgere i Fredericia til, i forbindelse med kommune- og regionsvalget, på tirsdag. 

Når vælgerne går til valgurnerne den 16. november, har de muligheder for at donere deres brugte briller til Afrika og dermed sikre befolkningen i den 3. verden til et bedre syn.  Lions Club Elbo vil opstille indsamlingsbokse ved alle valgsteder i Fredericia Kommune.

Vores brilleindsamlinger plejer at være populære. Ved sidste valg i 2017 indsamlede Lions klubberne i Danmark mere end 51.000 par briller, siger klubbens brillemand, Christian Andersen.
Vi håber, at vi med vælgernes hjælp, kan støvsuge Fredericia for brugte briller, som kan hjælpe synshæmmede i Afrika til et ”glædeligt gensyn”

Brillens rejse til nyt liv
Brillerne sendes til opmåling hos en produktionsskole, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastposer. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke.  På modtagerstederne sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions/Leos for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Ved sidste indsamling endte det op med, at ca. 30.000 par briller fik nyt liv i ude i verden.

Syn er et af Lions fokusområder.
Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. I for dette område har Lions løbende syns-projekter i gang.   Lions Danmark var blandt andet med i udviklingen af den elektroniske hvide blindestok i samarbejde med Dansk Blindesamfund, ligesom uddannelse af førerhunde og etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verden lande. Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark.