FREDERICIA

BRIAN HANSEN : GADEMEDARBEJDERE ER EN AF NØGLERNE FOR AT FÅ STYR PÅ SITUATIONEN

Brian Hansen mener at gademedarbejdere er en af nøglerne, for at få dæmmet op for den uro, en gruppe unge i de seneste uger har skabt i et boligområde i Erritsø

Brian Hansen fortæller, at Erritsø ikke er det eneste sted at utilpassede unge mødes og skaber udfordringer. Han mener at det er forældrenes ansvar at få styr på deres unge menneske, men det er ikke alle forældre der ved hvad deres unge familiemedlem render rundt og laver.

Brian Hansen er bekymret over at der er blevet skåret ned fra 10 – 4 gademedarbejdere i Fredericia over de sidste 10 år. Han mener at forebyggelse er vigtig, og det er han ikke alene om at mene. På de sociale medier, debatere både privatpersoner, og folk der har – eller arbejder med unge mennesker. De deler samme bekymring omkring nedprioriteringen af det pædagogiske arbejde på gade.

Blandt andet skriver Nini Ravn i en kommentar på facebook; “Der var en gang….hvor Fredericia prioriterede det opsøgende gadeplansarbejde, og ikke mindst, en pædagogisk indsats i de unges fritid, bla. via fritids- og ungdomsklubber! Det er gået gevaldigt ned af bakke de sidste 10 år, og ikke mindst siden skolereformen og den nye skolestruktur i Fredericia. Nu kommer regningen! Det kan da ikke komme bag på nogen. Og ja, det er et forældreansvar, men det er sandelig også et samfundsansvar! For de beslutninger der bliver taget politisk, både lokalt og på landsplan, har konsekvenser, i den her sammenhæng først og fremmest for vores børn og unge, og derefter, for de borger der bliver ramt og berørt. Forbyggelse er- og skal altid være det vigtigste, og aldrig et sted der skal spares på!! Jeg husker alle de skønne børn, unge og forældre i Erritsø der kæmpede for, at vi skulle bevare det pædagogiske fritidsarbejde og den indsats der er forbundet med dette, men de blev ikke hørt! Og nu kommer regningen!”

Brian Hansen mener at hele opgaven er et SSP anliggende ( Samarbejde mellem Skole, kommune og politi ), men at en situation som den der har udspillet sig i Erritsø den senere tid, kan løses ved hjælp af eksempelvis gademedarbejdere.

Se med i videoen nedenfor, og hør Brian Hansen fortælle hvad han mener der skal til for at løse udfordringerne hos de utilpassede unge.

 

Læs også…

 

BOLIGOMRÅDE I ERRITSØ PLAGET AF UNGE DER LAVER HÆRVÆRK OG ILDSPÅSÆTTELSER : “KÆRE POLITIKER, GØR NOGET”