KV21

Brevstem indtil fredag aften klokken 19:00

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Brevstem indtil kl. 19: Borgerservice holder aftenåbent fredag den 12. november, og der er ledige tider

Normalt brevstemmer fredericianerne i Borgerservice inden for normal arbejdstid op til et valg, men den seneste uges opmærksomhed på muligheden for at brevstemme  – og særligt i lyset af den stigende coronasmitte i samfundet – har fået interessen til stige. Det mærker man i Borgerservice, der siden mandag har sat flere medarbejdere på opgaven for at kunne følge med.

Leder af Borgerservice Stephan Klavsen fortæller:

”Her til morgen har vi åbnet fem kasser til at håndtere den stigende efterspørgsel, så fredericianerne kan komme til at brevstemme. Og her til eftermiddag har vi yderligere en koordinator på gulvet til at vejlede og svare på spørgsmål fra de fremmødte. Der har i løbet af ugen været kø på nogle tider af dagen, hvis man ikke bestiller tid hjemmefra, og det håndterer vi med mere personale. For at sikre, at alle kan komme til at brevstemme, har vi udvidet vores åbningstid til kl. 19 på fredag, hvor der er sidste chance for at brevstemme. Der var allerede 140, der havde bestilt tid i dag fra morgenstunden, og der er heldigvis fortsat ledige tider særligt sidst på dagen, så vi er klar.”

Fredericia Kommune har også haft åbent for brevstemmer på Fredericia Gymnasium onsdag og torsdag fra kl. 11-15 i denne uge og har haft mobile brevstemmesteder rundt om i kommunen de sidste par uger. Interessen for at brevstemme kan også ses på det samlede antal af brevstemmer. Her melder Borgerservice om samme antal brevstemmer som ved valget sidste gang i 2017, selvom der er to dage tilbage at brevstemme i.

Ekstraordinært længe åbent fredag

De fleste kommuner holder åbent for brevstemmer til kl. 16 den 12. november, der er sidste dag for at brevstemme. Tidspunktet er et minimumskrav, men Fredericia Kommune har valgt at udnytte muligheden for at udvide åbningstiden til kl. 19, fortæller Stephan Klavsen:

”Vi kan se efterspørgslen er stigende og har været det støt hele ugen, så nu tager vi fredag eftermiddag og aften med, så flere får mulighed for at brevstemme uden, at der opstår for meget kø. Borgerne har taget godt imod tidsbestilling og udvidede åbningstider, så det er vi glade for”.

Man kan læse mere om Fredericia Kommunes afvikling af valget på kommunens hjemmeside, også hvordan valgstederne prioriterer hygiejne og andre smitteforebyggende tiltag, så det er trygt at stemme.