112

Brandstationens åbent hus Trak over 3000 besøgende

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Søndagen den 15. september blev en mindeværdig dag for Fredericias beboere, da TrekantBrand station Fredericia inviterede til Åbent Hus på brandstationen på Prangervej

Over 3000 entusiastiske besøgende strømmede til stationen mellem kl. 10 og 14 for at få et indblik i brandmændenes fascinerende verden og drømmen om at arbejde som brandmand.

Allerede 40 minutter før åbningstiden kl. 10:00, stod forældre og børn tålmodigt i kø, næsten som ventetiden før dørene åbnes til Roskildefestivalen fortalte en brandmand til DanmarkC TV.

Brandstationens medarbejdere, både mænd og kvinder, var mødt op for at give besøgende et dybere indblik i deres arbejdsdag og for at dele deres viden om, hvad det indebærer at være brandmand og hvordan en ambulanceredder arbejder.

Køen til populære attraktioner som redningsstigen var lang, men i år havde arrangørerne en smart løsning med udlevering af kønumre, så folk kunne udforske de mange andre spændende aktiviteter og derefter vende tilbage til stigen, når det blev deres tur.

Også ambulancetjenesten fra Response blev vist frem og demonstreret
Børn kunne prøve kræfter med bla. førstehjælp til årets åbent hus. Foto: DanmarkC TV

Brandvæsnet arrangerede også imponerende opvisninger, der simulerede hverdagsbegivenheder, der kan gå galt. Dette omfattede demonstrationer af brande, som for eksempel en frituregryde i brand, og farerne ved brugen af en ukrudtsbrænder. Brandfolkene viste deres professionalisme og vigtigheden af deres arbejde i sådanne nødsituationer.

TrekantBrand er allerede i gang med planlægningen for næste års Åbent Hus, og det er tydeligt, at besøgende kan forvente endnu flere spændende nyheder og opvisninger i 2024.

DanmarkC TV sender en længere udsendelse fra Åbent Hus på brandstationen i Fredericia – på et senere tidspunkt.

Over 3000 deltog i årets 'åbent hus' på Brandstationen på Prangervej, som også kunne fejre 70års jubilæum. Foto: DanmarkC TV