Home Covid-19 / Corona virus Borgmester i appel til fredericianerne
Borgmester i appel til fredericianerne

Borgmester i appel til fredericianerne

0


Borgmester i appel til Fredericia: Udskyd alt, hvad udskydes kan

Vi skal tage hånd om hinanden – og passe særligt godt på de ældre og særligt udsatte. Det er et fælles ansvar for hele Fredericia

Antallet af danskere smittet med Covid-19/Corona-virus er steget kraftigt de seneste dage. Fredericia Kommune skærper nu tiltagene for at inddæmme smitten og forhindre ny spredning.

”Vi er i en ekstraordinær situation og det kræver ekstraordinære handlinger. Det vi som samfund betragtede som normalt i går, er vi nødt til at se anderledes på i morgen, siger borgmester Jacob Bjerregaard og fortsætter: 

”Jeg vil gerne rette en stor appel til hele Fredericia, vores virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer og borgere om, at vi alle tager et fælles ansvar på os for at inddæmme smitten. Min og byrådets opfordring skal lyde; udskyd alt, hvad udskydes kan, så vi undgår arrangementer, hvor smitten kan spredes. Vi har et fælles ansvar for vores ældre og udsatte borgere, og vi skal gå forrest med de nødvendige tiltag for at inddæmme smitten”. 

Byrådet følger situationen tæt og fik mandag aften en opdatering på spredningen af Covid-19. Allerede tirsdag blev nye forebyggende tiltag sat i gang. Arrangementer aflyses, der indføres besøgsrestriktioner på flere kommunale institutioner, der er oprettet en Corona-hotline og udvekslingsbesøg samt studieture for skoleklasser er aflyst. 

Flere tiltag kan ifølge borgmester Jacob Bjerregaard blive taget i brug i den kommende tid: ”Vi har bedt vores organisation om at aflyse eller udskyde alle kommunale arrangementer resten af marts måned. Der vil være skolefester, foredrag og personalemøder, som bliver aflyst, og vi er i byrådet klar til at tage flere værktøjer i brug. Vi følger situationen tæt og vurderer dag for dag. Vi vil gerne sende en klar opfordring til alle i Fredericia om at bakke op om situationen. Aflys og udskud alt, hvad der er muligt. Det gælder erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, organisationer og foreninger. 

Direktøren for Business Fredericia bakker op om kommunens opfordring: 

”Vi tager spredningen af Corona meget alvorligt. Smitten har stor betydning for både borgerne i kommunen men også for byens erhvervsliv, hvor en øget smittespredning også rammer omsætningen. Mange virksomheder har allerede taget forebyggende tiltag i brug, og vi bakker fuldt op om kommunens appel til at iværksætte yderligere foranstaltninger. Det er et fælles ansvar, vi har i Fredericia”, siger Kristian Bendix Dreier. 

Krydstogt

Fredericia Kommune står overfor en særlig sikkerhedsmæssig udfordring med udsigten til anløb af sæsonens første krydstogtskib den 28. marts 2020. Borgmester Jacob Bjerregaard har en klar melding til fredericianerne: ”Vi er en turisme og krydstogtby. Men de mange anløb må aldrig blive en trussel mod fredericianernes sundhed og sikkerhed. Vi følger derfor situationen nøje og er parate til at tage de nødvendige tiltag i brug, hvis der er den mindste risiko for at krydstogtgæsterne kan bære smitte med til Fredericia. Vi er i tæt dialog med rederierne bag skibene og de nationale myndigheder, så vi i løbet af de kommende dage kan træffe beslutning om, hvorvidt det kommende anløb gennemføres eller flyttes, siger Jacob Bjerregaard”

Råd og organisationer bakker op 

Blandt Fredericias mange frivillige aktører er der stor opbakning til kommunens nyeste tiltag. Seniorrådet, Frivilligcenter og Ældresagen bakker op om appellen til at udskyde arrangementer, så der særligt kan tages hånd om kommunens ældre medborgere og personer med nedsat immunforsvar. 

”Det er en opfordring, vi bakker fuldt og helt op om. Det er en nødvendighed, at vi tager denne form for foranstaltninger, så vi ikke risikerer, at sundhedsvæsnet bliver overbelastet. Det er især de ældre og sårbare, der er udsat, og kan vi forebygge smitte ved at udsætte vores arrangementer, så opfordrer vi til, at man følger anbefalingen”, siger Flemming Larsen, formand for Seniorrådet. 

Frivilligcenter Fredericia bakker også fuldt op om beslutningenom at aflyse større arrangementer. 

”Vi har aflyst vores generalforsamling, og det er der også flere af vores brugere, der har gjort. Det gør vi af respekt for de sårbare borgere i vores samfund, så vi ikke er med til at bringe en eventuel smitte videre”, siger Louis Lindholm, leder af Frivilligcenter Fredericia. 

Også Ældre Sagen har allerede taget opfordringen til sig. 

“Vi følger anbefalingerne fra offentlige myndigheder, og vi udskyder derfor vores årsmøde her i Fredericia. Vi er ved at gennemgå alle vores arrangementer og aktiviteter og aflyser eller udskyder alle de arrangementer, der er nødvendigt”, sige Niels Hother Jakobsen, formand for Ældre Sagen Fredericia.  

Mere info kan findes på fredericia.dk, hvor aflysninger vedrørende arrangementer opdateres fra onsdag den 11. marts 2020.