DanmarkC TV

Home FREDERICIA Borgerne følger reglerne i Sydøstjyllands Politikreds
Borgerne følger reglerne i Sydøstjyllands Politikreds

Borgerne følger reglerne i Sydøstjyllands Politikreds

0

Folk plejer at stimle sammen udendørs, når årets første solskinsweekend rammer efter en mørk vinter, og det var da også, hvad man kunne frygte ville ske i denne weekend. For efter regeringens nye tiltag, der betyder, at der ikke må være samlet mere end ti personer på et sted, er det ikke længere bare uhensigtsmæssigt på grund af corona-smittefare, men også ulovligt.

Sydøstjyllands Politi kunne i sidste uge konstatere, efter de nye tiltag om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv. var trådt i kraft onsdag kl. 10.00, at politikredsens borgere allerede dagen efter støttede op om de nye initiativer og fulgte retningslinjerne. Denne positive tendens oplever Sydøstjyllands Politi også fortsatte ind i den netop forløbne weekend, der ellers i den grad indbød til samvær med venner og familie i det fri og ophold på restauranter og barer med udeservering. 

’Vi har på grund af vejret været særligt opmærksomme i denne weekend på forsamlingsforbuddet, og af den grund har vi også været ekstra synlige i gaderne hen over weekenden, fortæller vicepolitiinspektør Søren Munk Frederiksen, der er leder af Operationscentret i Sydøstjyllands Politi: ’Og det er positivt at opleve, at borgerne i vores område tager så stort et ansvar i den alvorlige situation, som Danmark står i lige nu. Også virksomhedsejerne skal have ros for at have lukket ned, som de skal, og de butikker, der stadig kan holde åbne, er gode til at følge corona-retningslinjerne. Det er overordnet vores erfaring fra weekenden, at reglerne bliver fulgt, og derfor har det heller ikke været nødvendigt at hive bødeblokken frem en eneste gang. Det store samfundssind vil vi meget gerne takke borgerne og virksomhedsejerne for.’ 

Sydøstjyllands Politi har modtaget flere anmeldelser i løbet af weekenden, som vedrører COVID-19. I langt de fleste tilfælde har det vist sig, at der ikke var tale om overtrædelser, og derfor har der heller ikke været grundlag for bøder eller påbud. Anmeldelser har fx drejet sig om ophold på friluftsarealer som fodboldbaner og legepladser, at flere personer var samlet i privat bolig eller fx at en spillehal i en butik ikke var lukket ned. 

’Når vores patruljer kom frem til anmeldelsesstedet, så har vi ikke kunnet konstatere, at der foregik noget ulovligt, eller også har der i nogle få tilfælde været tale om misforståelser, hvor enkelte virksomhedsejere ikke havde forstået de nye retningslinjer. Det gør de nu. En anmeldelse drejede sig fx om borgere, der var samlet indendørs i en privat bolig, som imidlertid ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet,’ fortæller Søren Munk Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: ’Men borgerne har stort set holdt sig i tilpas afstand fra hinanden, og indkøbsstederne har taget de forholdsregler, de skal. Vi har også været i dialog med rigtig mange borgere denne weekend, som havde generelle forespørgsler omkring regler, samt vedrørende råd og vejledning i forhold til situationen, så borgerne er opmærksomme og vil meget gerne selv gøre det rigtige, og sikre at andre også gør det. Det er positivt.’

’Vi fortsætter med at holde øje i en ret omfattende indsats og håber det fortsætter ligeså fint som hidtil’ slutter Søren Munk Frederiksen.

Tæt dialog med borgmestre og kommuner  
Sydøstjyllands Politi og kommunerne i politikredsen er i tæt dialog i denne meget usædvanlige tid. Det foregår både på kredsmøder med alle borgmestre i politikredsen, via Den Lokale Beredskabsstab, der aktiveres i krisesituationer, og som derfor er aktiveret nu og via SSP-samarbejdet (samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge).
Den tætte dialog mellem politikredsen og kommunerne er vigtig for at hjælpe borgerne bedst igennem denne tid og for at forebygge smittespredning i samfundet. 

Er du i tvivl, og har du spørgsmål om coronavirus?
Du kan finde svar på rigtig mange spørgsmål om coronavirus og de nye retningslinjer på www.coronasmitte.dk  – både som virksomhedsejer og privatperson. Her finder du også et telefonnummer til myndighedernes hotline i forbindelse med coronavirus/covid-19, men i mange tilfælde vil du kunne finde svar på siden. På siden finder du fx seneste nyt fra myndighederne, tal på smittespredningen i Danmark og globalt, tal på antal afviste ved grænserne, alt om indrejse og udrejse af Danmark, også på engelsk, og du kan fx også læse om kriterierne for nødpasning af børn.

Sydøstjyllands Politikreds.