FREDERICIA

Borger påpeger huller i vejen – Fredericia Kommune afventer asfaltering af nyt slidlag

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Jan Schrøder var ved at køre galt på el-kørestol på grund af hul i vejen – han tippede kommunen vis “Giv et praj” – han håber at ingen når at komme til skade

”Giv et praj – Fredericia Kommune” er Fredericia Kommunes selvbetjeningsløsning med tilhørende APP, hvor borgere kan meddele kommunen, hvis der for eksempel er huller i vejen, fejl på skilte/afmærkning eller manglende gadelys

Jan Schrøder bemærkede allerede tilbage i midten af juli, at der var kommet nye dæksler og stophaner på den del af Oldenborggade der ender ved Sundhedshuset. Allerede i juli var det tydeligt, at de nye installationer ikke var i sammen niveau som asfalten, og ydermere at der er skåret firkantede og 4 cm. dybe huller rundt om.

Derfor blev der lavet en meddelelse på APP’en den 14. august, som også blev dokumenteret med fotos. Fredericia Kommune reagerede den 17. august 23 med svaret: “Der afventes et fulddækkende slidlag.”

Det mener Jan Schrøder bestemt ikke er et tilfredsstillende svar. Det var nærmest et lykketræf, at Jan Schrøder ikke væltede med sin Genny (En Segwayopbygget kørestol – Red.), da han var tæt på at køre i et hul. Havde uheldet været ude, kunne det have kostet Fredericia Kommune 150.000 kr. plus den skade der kunne være sket med Jan Schrøder.

“Jeg vil bare krydse fingrene for, at der ikke er en cyklist, knallert- eller kørestolsbruger der bliver kvæstet, når kommunen bare afventer et dækkende slidlag eller på ubestemt tid, i stedet for lige at fylde lidt i hullerne omkring de nye dæksler,” fortæller Jan Schrøder til DanmarkC TV.

DanmarkC TV er i besiddelse at screen-dump af anmeldelse og svar på APP’en. Fotos i artiklen er de indsendte til Fredericia Kommune.

Asfaltarbejdet har kommunens opmærksomhed

Hanne Palmlund Lauritsen fra Vej & Park fortæller, at asfaltarbejdet blev forsinket på grund af det våde sommervejr, og en ny tidsplan fra entreprenøren ventes senest i begyndelsen af næste uge. Der er allerede rykket ved entreprenøren.

Hvis der ikke sker noget ret snart, fortæller Hanne Palmlund Lauritsen til DanmarkC TV i dag, skal der gøres noget. Det har ventet længe nok.

DanmarkC TV følger op på tidsplanen i næste uge.