FREDERICIA

Boligkontoret Fredericia har i dag allerede boliger i Trelde, Skærbæk, Taulov, Pjedsted og Herslev

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det oplyser direktør Finn Muus fra Boligkontoret Fredericia, som følge af den debat der blev rejst på Seniorrådet Årsmøde i fredags

En deltager i Årsmødet stillede spørgsmålet: “Kan man ikke forestille sig, at boligselskaberne bygger i landsbyerne?” Det gav en kommentar på mødet fra Susanne Eilersen (O) og i artiklen fik DanmarkC TV også en kommentar fra direktør Jens Christian Lybecker fra boli.nu.

Artiklen kan læses her

Det har først nu været muligt for Boligkontorets direktør, Finn Muus, at besvare spørgsmålet i en mail til DanmarkC TV:

Overvejelser
“Det er ikke et spørgsmål man blot kan sige ja til, da der er mange overvejelser der skal gøres i forhold til de vilkår vi bliver tilbudt (Pris på grunden, lokalplan for området, infrastruktur herunder offentlig transport og ikke mindst en undersøgelse af behovet for boliger).”

Er i fem byer uden for Fredericia
“Boligkontoret Fredericia har i dag allerede boliger i Trelde, Skærbæk, Taulov, Pjedsted og Herslev.  Så det er ikke sådan at vi ikke har ville bygge i landsbyerne, eller at man som borger ikke har en mulighed for at få en Almen bolig i lokalområdet.”

Der skal være interesse
“I Boligkontoret Fredericia forsøgte vi for ca. 8 år siden om der var opbakning til at bygge i Herslev. Vi brugte Seniorbo Foreningen Fredericia til at undersøge om der var en interesse for et seniorbo fællesskab. Det viste sig at der på daværende tidspunkt, at der ikke var nogen interesse overhovedet. Hvordan det vil være i dag ved jeg ikke.”

Direktør Finn Muus, Boligkontoret Fredericia. Foto: DanmarkC TV.

Spor der skræmmer
“Det der måske kan skæmme her i nyere tid er den udbygning der er sket i Skærbæk hvor rigtig mange private har bygget lejeboliger men også boli.nu der nu står med en bebyggelse / afdeling der på anden eller tredje år ikke er fuld udlejet. Det er ikke en situation vi i Boligkontoret Fredericia ønsker at ende i.”

Private udlejere har andre muligheder
“Et konkurrence parameter der også er opstået over tid er, at nogen private udlejere tilbyder at lejer hos dem betale indskuddet på en afdragsordning hvor vi i den almene sektor er bundet af at, indskuddet ved nybyggeri er 2 % af den pris det koster at opføre afdelingen.”

“Med det maksimum vi i dag har for nybyggeri i den Almene sektor skal en lejer til en bolig på ca. 100 m2 have ca. 45.000 kroner op af lommen. Det kan være svært for rigtig mange mennesker. Så jeg tænker at et eventuelt foreslået projekt vil blive behandlet og gennemarbejdet i forhold til om det er realiserbar og muligt at udleje.” slutter Finn Muus sin mail til DanmarkC TV.