FREDERICIA

BØRNETEATER MED MEL OG DEJ PÅ BIBLIOTEKET

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Kom med til legende teater for de mindste og deres voksne, når Hvid Støj Sceneproduktion spiller forestillingen ”Skab” på Fredericia Bibliotek, lørdag den 6. september kl. 10.30.

Det er skabelsesberetningen der fortælles ved hjælp af en bageproces, når skuespilleren Stine Q. Pagh spiller forestillingen ”Skab”. Historien er enkel, og de få ord der siges, rummer mange gentagelser, hvilket passer rigtig godt til de 2-5 årige børn som forestillingen henvender sig til.

PRESSEFOTO Skab “Først var der intet”; Kagedåserne er tomme, så Stine vil bage! Tag mel, siger opskriften. Så tager hun mel og drysser det ud over bordet. Hele posen tømmes på bord og gulv. Undervejs bliver melet til en verden med bjerge og landskaber, skeerne bliver til træer, kluden bliver en larve, tylleposen bliver en fugl og sådan skaber hun videre i tæt samspil med publikum. Af den æltede dej former Stine en lille mand, der ender med at rulle sig selv flad med kagerullen. Af kagemanden, Adam, laves en kagekone, Eva. Og til sidst bydes alle publikummer på en småkage, en bid af æblet og er med til at afslutte skabelsesberetningen.

Det er en forunderlig og fin forestilling, der fortæller den klassiske historie på en ny og spændende måde. Man drages af det magiske univers, der åbner sig, når man ser på verden med børns nysgerrige blik, og bagefter er der grundlag for mange fine samtaler om, hvordan børn og vokse gør ting forskelligt – og om selve skabelsen selvfølgelig.Forestillingen varer ca. 35 minutter, billetter koster 30 kr. og kan købes på www.fredericiabib.dk og i Informationen på Fredericia Bibliotek.