MEDDELSER

Børnehavebørn har cyklet sig til præmier

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

En lang række fredericianske virksomheder og de fleste af byens skoler deltager i CykelScore, der skal få os til at cykle mere. I år følger børnehavebørnene så trop med gevinst!    

Siden starten af 2011 har sundhedskonceptet Cykelscore, der skal få flere op på cyklen, formået at involvere knap 1200 af Fredericias cyklister. I starten af året besluttede Fredericia Kommune at sætte særligt fokus på de helt små børns cykelvaner og åbnede op for, at også børnehavebørn kunne deltage i CykelScore.

Fire børnehaver har taget udfordringen op og Daginstitutionen Peter Aage Gården, Labyrinten,Idrætsinstitutionen Æblehaven, og Idrætsbørnehaven KastanjeGården har hver især opstillet et checkpoint, som børnene, deres forældre og de ansatte kan få point ved, når de cykler til og fra børnehaven. Hvert point tæller som et lod i et virtuelt lotteri med sjove præmier. Kun to måneder efter startskuddet, er de første gevinster allerede trukket ud.

Fire årige Jessica Christensen fra Idrætsinstitutionen Æblehaven og Olivia Obertopp Knudsen på fem år fra Springfyrene i Idrætsinstitutionen Æblehaven snuppede begge en flot hovedpræmie, som var en smart, pink cykelbluse, som viste sig at matche farven på pigernes cykler helt perfekt.

Jessica Christensen er en ivrig cyklist og er ved at gøre klar til at smide støttehjulene. Dog skal far og mor først have lagt nyt tag, før støttehjulene kommer af, fortæller den stolte vinder i ført sin nye og fine bluse.

Olivia Obertopp Knudsen hoppede også fluks i sin nye cykeltrøje og virkede svært tilfreds med farven, som passede helt perfekt til det øvrige udstyr, som bl.a. tæller en lyserød cykel.
Noah Lund fra Daginstitutionen Peter Aage Gården, Ida Jakobsen og Sebastian Madsen, som begge er fra Idrætsinstitutionen Æblehaven, var alle tre vindere af hvert et CykelScore badehåndklæde. Noah Lund på fire år tog glad imod det vamsede håndklæde og fortalte, at han var så heldig at skulle på sommerferie i Østrig, og håndklædet derfor fint kunne komme med på rejsen.

Om bare to måneder har alle de flittige små cyklister chancen for at vinde fede præmier igen, når der den 15. juni trækkes lod om smarte løbehjul, unikke CykelScore T-shirts og fine drikkedunke.

Om CykelScore

CykelScore motiverer børn og voksne til at komme op på cyklen – hver dag, året rundt – ved at konkurrere om at have flest cykelregistreringer. Jo oftere, der cykles, jo større er chancen for at vinde præmier i det virtuelle lotteri.

Fredericia har i dag har fem virtuelle og 23 fysiske checkpoints ved deltagende skoler, børnehaver og arbejdspladser samt et ved byens idrætscenter. Man registrerer sig enten via en chip på cyklen eller via sin smartphone.