FREDERICIA

Bliv klogere på job og karriere i transportbranchen

Roadshow skal gøre unge og ledige mere nysgerrige på job- og karrieremuligheder i transportbranchen i Fredericia

Speditør, logistikassistent, godschauffør og kranfører. Der er masser af spændende muligheder for at gøre karriere i transportbranchen, og så er der oven i købet gode muligheder for at få et job. Transportbranchen i Fredericia efterspørger i disse år velkvalificeret arbejdskraft, og derfor tager EUC Lillebælt, IBC, 3F Transport og flere virksomheder sammen med Fredericia Kommune på roadshow, der skal give de unge og ledige en øjenåbner til job- og karrieremulighederne i branchen.

”Transport og logistikbranchen er i rivende udvikling i Fredericia, og med udbygningen af Taulov Dryport ser vi et kæmpe potentiale for endnu flere arbejds-, praktik- og lærerpladser. Roadshowet er en god mulighed for både branchen, uddannelsesinstitutionerne og jobcentret at fortælle om alle de muligheder og tilbud, der er i branchen, siger formand for By- og Planudvalget Steen Wrist Ørts

Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget Peder Tind er enig og tilføjer:

Peder Tind – Foto Fredericia kommune

”Det er en branche med masser af muligheder for job og at gøre karriere både nationalt og internationalt. Vi har det hele og mere til i Fredericia. Vi gør i forvejen et stort arbejde i at opkvalificere ledige til job i transportbranchen ved bl.a. at samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet i Fredericia, men vi er langt fra færdige”.

Tilbage i 2017 underskrev Fredericia Kommune en samarbejdsaftale med uddannelsesinstitutionerne IBC, EUC Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt om at udvikle nye og eksisterende uddannelser og sikre et samlet overblik og markedsføring af tilbuddene.

”Samarbejdet med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne går rigtig godt. For at sikre de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger, er der bl.a. blevet udarbejdet et såkaldt uddannelseskatalog, som bliver flittigt brugt af virksomhederne. Fredericia er et knudepunkt for transport og logistik, og derfor har Uddannelsesudvalget hele tiden fokus på, hvordan vi kan bygge videre på aftalen, så vi også på sigt kan få helt nye uddannelser inden for området, siger formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen.

Roadshowet sker onsdag den 27. juni kl. 11-15 på Axeltorv i Fredericia. Transportens Udviklingsfond lægger vejen forbi med en lastbilsimulator, som man kan tage en tur i. Man kan også prøve kræfter med EUC Lillebælts kransimulator, som bruges til at uddanne kommende kranførerlærlinge.


Jobcenter Fredericia fortæller om muligheder for voksenlæreordning og opkvalificering og IBC og EUC Lillebælt har uddannelseskataloget med og står klar til at guide og fortælle om alle mulighederne inden for transportbranchen. Man kan også møde flere virksomheder – bl.a. ØSG, ADP, BMS og Carlsberg.