FREDERICIA

BLIV KANDIDAT TIL UNGEBYRÅDET

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Den 12. november er der for tredje gang valg til Fredericias Ungebyråd

Den nuværende ungeborgmester, Cecillia Marie Nielsen, og to andre medlemmer af Ungebyrådet, Emma Natalie Lange og Frederikke Baunbæk Larsen, er på turné rundt på alle byens skoler og ungdomsuddannelser for at opfordre andre unge til at stille op til Ungebyrådet. Man får nemlig både fællesskab, indblik i kommunen og oplevelser, lyder det fra de tre piger.

”I Ungebyrådet får vi mulighed for at deltage i en masse forskellige ting i byen. Vi har blandt andet været med i Grow Your City, kulturnat, biblioteksrådet og De Orange Haller”, fortæller Cecillia. Ungebyrådet har også stået for en stor alkoholfri ungefest og været med til at arrangere en ungekonference, hvor alle unge kunne komme med input til nye tiltag for unge i Fredericia.

Stærkt fællesskab

Fællesskabet i Ungebyrådet er stærkt, og de tre piger er et godt eksempel på, at det giver en masse venskaber på tværs af skoler og alder at sidde med i Ungebyrådet. Cecillia er 19 år og læser på handelsskolen, Frederikke er 15 år og går på Fredericia Realskole og Emma på 16 år har sin gang på 10’ende.

”Vi starter med to introdage for at blive rystet sammen. Når vi kender hinanden godt, arbejder vi også godt sammen”, fortæller Frederikke.

Ungebyrådet samarbejder med Fredericia Byråd og bliver hørt i sager, der vedrører unge i byen, men Ungebyrådet er ikke politisk i sig selv. Man stiller ikke op for et parti, og man skal ikke have politiske holdninger for at stille op. Det handler i stedet om at have lyst til at være med til at udvikle idéer og have interesse for, hvad der sker i byen.

”Man behøver heller ikke være elevrådsrepræsentant for at sidde med i Ungebyrådet. Elevrådene er kun for skolen, men i Ungebyrådet snakker vi om ting, der handler om hele kommunen og alle unge. Så vi vil gerne opfordre alle, der har lyst, til at stille op”, siger Emma.

Da der for fire år siden for første gang var valg til Ungebyrådet var der 60 kandidater, og i 2012 var der 33 kandidater. De tre nuværende medlemmer håber, at de igen kan få tallet op på 60 eller flere.

”Vi tror, det gør en forskel, at vi kommer ud på skolerne og fortæller, hvad det vil sige at være med i Ungebyrådet. Det er noget andet end at høre en voksen fortælle om det”, mener Cecillia, Emma og Frederikke. Og det har de ganske givet ret i. Det bliver i hvert fald spændende at følge valget, som løber af stabelen den 12. november. Sidste frist for at melde sig som kandidat er den 31. oktober.

Intromøde den 22. oktober

Den 22. oktober er der et uforpligtende intromøde for alle, som er interesseret i at stille op til Ungebyrådet. Det foregår kl. 19-21 i Ungdommens Hus.

Ungebyrådet i Fredericia har 21 medlemmer, og man sidder i to år ad gangen. Man kan stille op fra man går i 7. klasse og frem til, man fylder 18 år.