Kultur

Birthe Kjær solist ved SMUK Nytårskoncert den 18. januar 2024

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Der er god grund til at være tidligt ude, hvis man vil sikre sig billet til SMUK’s nytårskoncert i Fredericia, når billetsalget begynder den 6. oktober kl. 10.00. Forsvarets Musikalske Ambassadører plejer takket være deres lune humør og store musikalske evner selv at have held til at lokke publikum ind i salene.

Når man så tilsætter en af landets mest folkekære solister, så kan det kun blive ekstra godt. 
Legendariske Birthe Kjær har været en del af den danske musikscene i mere end 40 år, og det er vel de færreste, der ikke kender omkvædet til ”Pas på den knaldrøde gummibåd”.

Det vækker stor glæde i SMUK, at det er lykkedes at få Birthe Kjær med på nytårskoncert-turné. Det skulle hun nemlig have været dengang, hvor corona lukkede landet og dermed også nytårskoncerterne ned.

– Vi har haft Birthe Kjærs navn stående øverst på listen over solister, vi gerne vil præsentere til SMUK Nytårskoncert, længe. Derfor er det en ekstra stor fornøjelse, at det nu kan lade sig gøre, siger formand for SMUK Koncertfond Henrik Rønnow.

Det er dog ikke første gang, Birthe Kjær kommer til at stå på scenen med SMUK, og hun ser frem til at gøre det igen.

– Jeg har ved flere lejligheder haft fornøjelsen af at optræde med SMUK, og det gør bare noget særligt ved min musik, når den får tilføjet et 16 mand stort messingorkester, siger hun.

– Og jeg glæder mig til at være en del af nytårskoncerterne. Jeg ved, at det er koncerter, hvor det gode humør og det at være i godt selskab er i centrum. For mig har netop de ting altid været vigtige. Jeg har altid gerne villet give folk en god oplevelse og et smil på læben, tilføjer Birthe Kjær.

Det er i øvrigt en anden kending af musikkorpset, der leder SMUK Nytårskoncert, nemlig dirigent Nikolaj Bøgelund.

TID: Torsdag den 18. januar kl. 20.00
STED: Eksercerhuset, Østervoldgade, 7000 Fredericia
BILLETPRIS: Kr. 250,- Rabat kr. 25,- til medlemmer af SMUK Støtteforening
BILLETSALG: Begynder fredag den 6. oktober kl. 10.00
ARRANGØR: Fæstningsbyen Fredericias Venner