Home FREDERICIA Bilka, føtex og Netto støtter OL i børnehøjde
Bilka, føtex og Netto støtter OL i børnehøjde

Bilka, føtex og Netto støtter OL i børnehøjde

0

I 2019 og 2020 er Bilka, føtex og Netto partner for Skole OL, hvor skoleelever fra hele landet konkurrerer i børneolympiske discipliner. Partnerskabet skal give endnu flere børn mulighed for bevægelse, fællesskab og sund kost

Når flere end 70.000 børn over hele landet i løbet af 2019 dyster i discipliner som bueskydning, bowling og længdespring til Skole OL, er det med stor støtte fra Bilka, føtex og Netto. De tre kæder, som er en del af Salling Group, har indgået en toårig aftale om at være partner for de olympiske lege i børnehøjde.

I 2019 afholdes Skole OL for 11. år i træk, men det er første gang, at der er en kommerciel partner, som yder større støtte til arrangementet blandt andet ved at sponsorere økologisk frugt og grønt til de lokale stævner og sunde madpakker til finalestævnet.

– Aftalen med Salling Group betyder et kæmpe løft til Skole OL. I kraft af aftalen om levering af gratis frugt og grønt til børnene ved de mere end 100 lokalstævner får oplevelsen et stort løft. Og med midler fra Salling Fondene til at udvikle nye, spændende undervisningsmaterialer til idræt i skolen, giver vi både lærerne og børnene nye muligheder for gode og sjove oplevelser gennem sport. Skole OL er allerede en succes, og nu kan vi udvikle aktiviteterne yderligere gennem denne aftale, siger Torben Dan Pedersen, projektchef for Skole OL.

 

Bevægelse, fællesskab og sundhed 
De første konkurrencer til Skole OL, som foregår over hele landet, begynder i løbet af januar og løber henover det meste af foråret. Partnerskabet mellem Skole OL og Bilka, føtex og Netto kommer derfor på det helt rette tidspunkt, mener Bilkas direktør, Mark Nielsen, da initiativet er helt i tråd med en kommende udrulning af en ambitiøs sundhedsstrategi på tværs af de tre kæder og Salling Group.

– Bevægelse, fællesskab og sund kost er en del af et godt børneliv og helt sikkert noget, som er værd at bakke op om. Skole OL og det at skabe gode oplevelser gennem motion rammer lige ned i kernen af vores fokus på sundhed og en sundere hverdag generelt for børn i skolealderen, siger Mark Nielsen.

De mere end 70.000 skoleelever fra 4. til 7. klassetrin, der deltager i Skole OL konkurrerer sammen i hold i  disciplinerne: atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross,
orienteringsløb, roning og svømning.

Fra de lokale stævner kvalificerer de bedste skoleklasser sig til Skole OL finalen i juni, hvor alle sportsgrene samles til konkurrencer fordelt over fire dage på Ceres Park og Arena i Aarhus. Flere skoleklasser er allerede gået i træning, og for at få de helt optimale forberedelser op til konkurrencerne har Købmand Ferdinand Sallings Mindefond støttet udvikling af undervisningsmaterialer til skolerne med atleter og trænere fra Team Danmark.

Om Skole OL

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 4. – 7. klassetrin.
Skole OL er udviklet af Dansk Atletik og Danmarks Idrætsforbund med støtte fra TrygFonden, Nordea-fonden og Aarhus Kommune.