FREDERICIA

BIBLIOTEKET VARSLER ET HISTORISK EFTERÅR

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Historisk efterår på biblioteketDet er 100året for 1. Verdenskrig og 150året for slaget ved Dybbøl. Det markerer biblioteket, i samarbejde med Museerne i Fredericia og Fredericia Gymnasium, med tre meget forskellige historiske arrangementer.

 

Museumsinspektør René Rasmussen fra Sønderborg Slot vil til det første arrangement introducere os for den musik, som blev skabt på baggrund af de nærmest mytologiske slag under 1. verdenskrig. Sammen lytter vi til krigens viser og René Rasmussen vil undervejs fortælle om krigen, slagene, musiktraditionen og den identitetsskabende betydning, som krigen fik for navnlig de tidligere britiske kolonier.

Det er torsdag d. 21. august kl. 19.00, at Museet og biblioteket arrangerer “The Green Fields of France” og til den stemningsfyldte aften vil biblioteket servere et glas vin.

 

Mandag d. 1. september kl. 19.00 på Fredericia bibliotek vil historikerne Jeppe Bæk Meier og Rasmus Thestrup Østergaard, som begge underviser på Fredericia Gymnasium til dagligt, give os et indblik i den erindringskultur som er opstået omkring 1. verdenskrig. I kølvandet på krigen har vi skabt mange forskelligartede mindesmærker og mærkedage. Gennem disse lærer vi meget, ikke kun om 1. Verdenskrig, men også om os selv og vores måde at erindre på.

 

Til november kan I glæde jer til bestsellerforfatterens Tom Buk- Swientys jubilæumsforedrag 1864 – Danmarks skæbneår, som er specielt tilrettelagt på baggrund af de to bøger ”Slagtebænk Dybbøl” og ”Dommedag Als”. Bøgerne danner i øvrigt bund for DRs kommende, store dramaserie: “1864”.

 

Billetsalget til alle arrangementer er i gang, og billetter købes via bibliotekets hjemmeside eller i informationen på Fredericia Bibliotek.