Home FREDERICIA Biblioteket holder aldrig helt lukket
Biblioteket holder aldrig helt lukket

Biblioteket holder aldrig helt lukket

0

På biblioteket er der stille i disse dage. Kun enkelte borgere kigger forbi i den ekstraordinære åbningstid mellem kl. 9 og 10, hvor man kan få udleveret pas eller kørekort. Men stilheden betyder ikke, at der ikke er livlig aktivitet i de mange digitale tilbud, biblioteket tilbyder fredericianerne

Lyd-bøger, e-bøger og film kan lånes døgnet rundt, ligesom der også tilbydes en særlig side med gratis digital børnelitteratur.

”I den nuværende situation er det afgørende, at vi holder fast i, at vi er kulturbrugere. Her viser biblioteket sin store styrke ved at have en digital afdeling, som vi kan gøre brug af døgnet rundt samtidig med, at det er et gratis tilbud til os alle”, siger Anette Hyre-Jensen, der er medlem af Kultur- og Idrætsudvalget, der selv er en erfaren biblioteksbruger 

”Jeg besøger ofte biblioteket og synes selvfølgelig, at det er mærkeligt, at det ikke kan lade sig gøre fysisk nu, men jeg håber, at rigtig mange vil gøre brug af bibliotekets mange digitale tilbud”, siger hun.

Også Karsten Byrgesen, der er medlem af Kultur- og Idrætsudvalget, ser med stor tilfredshed på de lokale biblioteksmuligheder. 

”Denne situationen er meget lærerig for på den ene side må vi alle give afkald på mange vaner, men på den anden side viser situationen os også, hvor mange gode tilbud og muligheder vi stadig har”, siger Karsten Byrgesen.

Udlånet af digitale bøger og film er ikke eksploderet, men stiger efterspørgslen markant, er biblioteket klar til at øge kapaciteten.

Et særligt tilbud har folkene på biblioteket skabt til de mange gymnasieelever, der går i 3. G, og lige nu sidder og skriver en stor opgave som led i deres kommende studentereksamen. De har ekstra mulighed for at søge information via en ærligt indrettet studieside.

Biblioteket er også med i den landsdækkende Biblioteksvagten.dk, hvor borgere kan få hjælp og vejledning dagligt fra kl. 8-22. 

Besøg biblioteket på hjemmesiden www.fredericiabib.dk eller send en mail på adressen på biblioteket@fredericia.dk