FREDERICIA

Benjamin spiller sin sponsorkoncert nummer 100

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

På lørdag den 3. juni spiller Benjamin Nybo sin gratiskoncert ved Stafet for Livet

Stafet for Livet afvikles lørdag den 3. juni 2023 i fredericia, og denne gang bliver det med en jubilar på scenen – Benjamin Nybo spiller nemlig sin koncert nummer 100 ved Stafet for Livet i Esbjerg lørdag formiddag – og sin koncert nummer 101 ved Stafet for Livet i Fredericia – lørdag klokken 18.00.

Gennem årene er Benjamin vokset med opgaven og har udvidet sit repertoire, men der er sket meget siden den første sponsorkoncert – Kræften er nemlig rykket tættere på end Benjamin kan håndtere – hans far er blevet ramt af uhelbredelig kræft.

DanmarkC TV har inviteret Benjamin Nybo i studiet, for at tale om jubilæet – og ikke mindst det at give så meget af sig selv for en god sag som Stafet for Livet – der samler penge ind til Kræftforskning.

Se udsendelsen på dit TV – eller i linket øverst i artiklen.

Fakta om Stafet for Livet

Stafet for Livet i Danmark er en lokal tilpasning af den globale sammenslutning, der har til formål at bekæmpe kræft og støtte dem, der er berørt af sygdommen. Det er en årlig begivenhed, der samler frivillige, kræftoverlevere, pårørende og andre engagerede mennesker for at fejre livet, mindes dem, der har tabt kampen mod kræft, og rejse midler til kræftrelaterede formål.

Stafet for Livet blev introduceret i Danmark i 2008 og har sidenhen vokset sig til en stor og vigtig begivenhed over hele landet. Mange lokale samfund og byer arrangerer deres egne Stafet for Livet-events, hvor mennesker fra forskellige baggrunde kommer sammen for at deltage i det fælles formål.

Arrangementet strækker sig normalt over 24 timer, hvor hold af deltagere skiftes til at gå eller løbe på en bane, der er oprettet til lejligheden. Holdene består ofte af venner, familier, kolleger eller skolekammerater, der organiserer sig og rejser penge til fordel for kræftforskning, patientstøtte og forebyggelsesinitiativer.

Stafet for Livet i Danmark omfatter også forskellige ceremonier og aktiviteter for at skabe en meningsfuld og følelsesladet oplevelse. Åbningsceremonien markerer begyndelsen af ​​stafetten og inkluderer ofte taler fra lokale kræftoverlevere, pårørende eller repræsentanter fra kræftorganisationer. Lysceremonien om aftenen er et højdepunkt, hvor lysposer tændes til minde om dem, der har mistet livet til kræft. Der kan også være musikoptrædener, underholdning og aktiviteter for børn og voksne for at skabe en festlig og inkluderende stemning.

Stafet for Livet i Danmark er ikke kun en indsamling af midler, men også en mulighed for at sprede bevidsthed omkring kræftforebyggelse, tidlig opdagelse og behandlingsmuligheder. Gennem deltagelse og engagement skaber Stafet for Livet en følelse af fællesskab og solidaritet blandt dem, der er berørt af kræft.

Lørdag d. 3 juni spiller Benjamin Nybo sin sponsorkoncert nummer 100 til 'Stafet for livet'. Foto: DanmarkC TV