Kort Nyt

Tallene for unge der søger ind på en erhvervsuddannelse i Trekantområdet bekymrer

Udgivet af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Udviklingen er bekymrende, mener DI Trekantområdet, fordi virksomhederne i området har brug for kvalificeret arbejdskraft.

“I DI Trekantområdet havde vi håbet på, at søgningen til erhvervsuddannelserne ville stige i år. Manglen på kvalificeret arbejdskraft er markant hos rigtigt mange virksomheder lige nu. Men vi må desværre konstatere, at det går den helt forkerte vej med de unges valg af uddannelse. Jeg tror desværre at det kan få store konsekvenser for vores virksomheder.” Oplyser Carsten Kind, formand for DI Trekantområdet og adm. dir. i Interacoustics A/S i Middelfart i en pressemeddelelse.

Det stigende fokus på erhvervsuddannelser har ikke ført til det ønskede resultat i Trekantområdet. Manglen på faglært arbejdskraft kan bremse den grønne omstilling, og politikerne opfordres nu til at sætte fuld fokus på at styrke erhvervsuddannelserne og investere væsentligt mere i dem.

– Virksomhederne i Trekantområdet mangler i den grad kvalificeret arbejdskraft. Uden dygtige unge faglærte bliver det svært at nå målsætningerne indenfor f.eks. den grønne omstilling. Derfor vil vi gerne opfordre til at politikerne både lokalt i kommunerne, og på Christiansborg, nu sætter fuld fokus på at styrke erhvervsuddannelserne. Der skal investeres markant i erhvervsuddannelserne. Der er virkeligt brug for en samlet indsats for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse, fortæller Carsten Kind

Kommunerne i Trekantområdet har forskellige tal, hvad angår antallet af unge, der vælger erhvervsuddannelser. Kun 16,7 procent af de unge i Kolding kommune søger ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. I Fredericia, Middelfart og Vejle kommuner er tallet ca. 21-22 procent. Men alle tre kommuner har oplevet et fald fra sidste år. Fredericia har oplevet det største fald – fra 26,9 procent sidste år til 22,2 procent i år.

På landsplan vælger 19,4 procent af de unge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.