DanmarkC TV

Home FREDERICIA Begiver du dig ud i trafikken i påsken?
Begiver du dig ud i trafikken i påsken?

Begiver du dig ud i trafikken i påsken?

0

Forventninger til påsketrafikken 2016

Traditionen tro forventer vi, at trafikanterne i løbet af påskeferien vil opleve perioder med tættere trafik på de danske veje. Den altovervejende påsketrafik vil være på hovedfærdselsårene mellem Sjælland og Jylland og på motorvejsstrækningerne til og fra grænseovergangene til Tyskland.

Rejsetrafikken på tværs af landsdelene vil især kunne mærkes på Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen og Fynske Motorvej, samt på rute 21 til og fra Sjællands Odde, og trafikanter til og fra Tyskland især skal være opmærksomme på øget trafik på Sydmotorvejen, Sønderjyske Motorvej samt Gedser Landevej.

I år strækker påsketrafikken sig helt fra fredag d. 18. marts til mandag d. 4. april, da mange danskere vælger at forlænge deres påskeferie ved at holde nogle ekstra feriedage. Skal man arbejde på hverdagene op til påske og i ugen efter påske, vil man derfor kunne glæde sig over færre biler på vejene og dermed bedre fremkommelighed i myldretiderne. Rejsetrafikken vil erfaringsmæssigt fordele sig nogenlunde jævnt hen over hele perioden, og trafikanterne vil derfor sandsynligvis kun opleve få dage med tæt trafik og forlængede rejsetider. De dage er til gengæld værd at være opmærksom på, jf. nedenfor:

 

Påskens mest trafikbelastede dage

Udrejsedage:

Onsdag d. 23. marts, som er dagen før selve påsken, er erfaringsmæssigt en dag med tæt trafik. Her kan man i tidsrummet fra kl. 14 til 20 forvente en del flere biler på vejene end normalt, da mange danskere vælger at køre, når arbejdsdagen er omme. Trafikken vil derfor være en blanding mellem egentlig udrejsetrafik og almindelig myldretidstrafik. Vejene vil i sær være belastede og trafikken tæt i vestgående retning fra Hovedstadsområdet mod Fyn og Jylland, samt på strækningerne mod Tyskland.

Skærtorsdag d. 24. marts er normalt den travleste dag i selve påsken, og der vil på denne dag være betydeligt flere biler på vejene end normalt imellem kl. 9 og 15. Trafikken vil være en blanding af decideret rejsetrafik på tværs af landet, samt lokal trafik til sommerhuse, påskefrokoster og andre lokal arrangementer.

Hjemrejsedage:

Påskelørdag d. 26 marts og 2. påskedag mandag d. 28. marts bliver erfaringsmæssigt de travleste hjemrejsedage, og der vil derfor være risiko for tæt trafik på hovedfærdselsårene fra Jylland mod Sjælland i østgående retning. Derudover vil trafikken ligeledes være særligt mærkbar på motorvejsstrækningerne fra Tyskland mod Trekantområdet, samt fra Rødby og Gedser mod København.

Hjemrejsetrafikken strækker sig normalt over flere dage og skaber derfor historisk set ikke ligeså store trafikale problemer, som udrejsedagene sædvanligvis gør.

Grænsekontrol kan betyde længere rejsetid

Som noget nyt i år skal du være forberedt på, at der på de store rejsedage i påsken er risiko for forlænget rejsetid og kødannelser ved grænserne. På udrejsedagene vil dette være tilfældet på grænsestrækningerne mod Sverige, mens det på hjemrejsedagene vil være ved den dansk-tyske grænse mod Danmark ved Frøslev og Padborg. Det er især på hjemrejsedagene ved den dansk-tyske grænse, der kan opstå kødannelser og forlænget rejsetid.

 

Travlhed i sommerhusområderne

Selvom påsken falder tidligt i år forventer vi at mange danskere tager hul på sommerhussæsonen, hvilket betyder øget trafik til og fra de større sommerhusområder. Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor også tæt trafik, især på rejsedagene skærtorsdag og 2. påskedag, på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 til Skagen og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje samt på lokale veje i og omkring sommerhus- og feriebyer.

 

Påskevejret kan drille trafikken

Påsken falder tidligt i år, så vejret kan gå hen og spille en rolle i forhold til påskeferietrafikken. Hvis vinteren stadig ikke har sluppet sit tag i landet, således at vi kommer til at opleve lave temperaturer og endda snefald i påskeperioden, vil det have betydning for trafikken. Sne- og isglatte veje giver nedsat hastighed og risiko for kødannelser på grund af sammenstød i trafikken og andre uforudsete hændelser. Hold derfor ekstra godt øje med vejrudsigten for de dage du planlægger din rejse.

 

Følg de gode rejseråd for påsken:

  • Planlæg så vidt muligt din rejse uden for de travleste perioder
  • Sæt ekstra tid af til din rejse
  • Hold god afstand til de forankørende
  • Hold godt øje med vejrudsigten for de dage du planlægger din rejse
  • Medbring tæpper, varmt tøj evt. en skovl og noget at drikke

 

Hold dig godt opdateret hjemmefra

Vi anbefaler, at du generelt holder dig løbende orienteret om den aktuelle trafiksituation og planlagte vejarbejder, inden du begiver dig ud på de danske veje i løbet af påsken. Du kan med fordel følge med på vores hjemmeside Trafikinfo.dk, på Vejdirektoratets Twitterprofil eller på vores trafik-apps ’Trafikinfo’ og ’Vintertrafik’. Det er vigtigt at understrege at tæt trafik ikke nødvendigvis betyder længere rejsetid, men jo tættere trafikken er, jo mere bliver rejsetiden påvirket i tilfælde af dårligt vejr, uheld eller andre uforudsete hændelser på vejene.

 

22de983640246a41680f8d56a0abaa695f1fee9ad6db81f1f86f857ad23658fe93ad606b28d009b93e4c50a038eba50619e188c94e2d05f8390b92fc5fbc7ab6Onsdag 23. marts: En del tæt trafik i vestgående retning fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde. En større trafikmængde går også i retning mod Tyskland via de dansk-tyske grænser i hhv. Sønderjylland og på Lolland/Falster.

Torsdag 24. marts: Tæt trafik på mange motorveje og større landeveje i hele landet. Gælder især Vestmotorvejen og rute 21 til Sjællands Odde, Køge Bugt Motorvejen i begge retninger, Sønderjyske Motorvej til og fra den dansk-tyske grænse ved Padborg samt Sydmotorvejen, mest i retning mod Rødby/Gedser.

Fredag 25. marts: Rolige trafikforhold i hele landet.

Lørdag 26. marts: Hjemrejsetrafik på mange motorveje og større landeveje, især mod København. Gælder især på Vestmotorvejen, Sydmotorvejen, rute 21 fra Sjællands Odde, samt Køge Bugt Motorvejen. Derudover vil der være en del trafik fra den dansk-tyske grænse ved Padborg, samt omkring de større byer og indkøbscentre. Risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse mod Danmark pga. grænsekontrollen.

Søndag 27. marts: Sporadisk tæt trafik på de større motorveje og landeveje i hele landet.

Mandag 28. marts: Hjemrejsetrafik fra den tyske grænse ved Padborg mod Nordjylland og Fyn. Der vil tilsvarende være en del trafik fra Jylland mod Sjælland ad Fynske Motorvej og via færgeruterne på Sjællands Odde. Risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse mod Danmark pga. grænsekontrollen.

 

Kort over trafik og større vejarbejder omkring påskeferien

På dette kort får du et overblik over de mest benyttede vejstrækninger i forbindelse med påskeferietrafikken. På de røde markerede delstrækninger vil der være risiko for kø og forlænget rejsetid på grund af periodisk tæt trafik, færgetræk og større vejarbejder.

prognose_kort_påske2016

(Kilde: Trafikstyrelsen.dk)