FREDERICIA

BASALT er en ny indkøbsmulighed i Fredericia fra 10. maj på Vejlevej

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Konkurrencen på dagligvarer forsætter med at stige i Fredericia Vestby

BASALT åbnede sin første dagligvarerkæde i oktober 2022 og hører under Salling Group A/S. Nu kommer kæden til Fredericia, og åbner den 10. maj på Vejlevej 18, hvor REMA1000 i sin havde forretning.

Efter de første fem måneder, er BASALT overbevist om, at de har det rette tilbud til indkøbsivrige fredericianere. Én af de måder BASALT adskiller sig på, at de ikke sælger kølevarer, men til gengæld fokuserer på faste lave priser. Ifølge kæden er der dog overvejelser om, om der også skal være frostvarer i butikkerne.

Danskerne søger i historisk omfang mod discount og billigere dagligvarer.
Henrik Nielsen, Kædechef

BASALT adskiller sig markant fra en gængs dagligvarebutik ved et smalt udvalg bestående af de mest basale dagligvarer uden mængderabatter eller tilbud – kun faste lave priser takket være et smallere sortiment, minimalt energiforbrug og lave driftsomkostninger, skriver kæden i en pressemeddelelse.

“Danskerne søger i historisk omfang mod discount og billigere dagligvarer. BASALT går under discountpriser, og det er rigtig mange blevet glade for i en tid, hvor husholdningsbudgetterne er udfordrede. Vi skal udvikle videre, afprøve nye koncepter i nye områder og fortsat kigge efter interessante adresser”, siger Henrik Nielsen, der er kædechef for BASALT.

Om de første fem måneder fortæller Henrik Nielsen: “Selvom BASALT blev til på rekordtid, var vi bevidste om, at konceptet skal testes af i forskellige byer og boligområder, og lokalt ser vi stor forskel på, hvordan vores butikker klarer sig. Vi har oplevet enormt stor nysgerrighed på BASALT på alle adresser og får stadig et væld af forespørgsler på, om vi ikke åbner i flere byer – og det gør vi.”

“Vi har fået det optimale ud af at teste BASALT i de tre byer, hvor vi er blevet klogere på kundernes indkøbsmønstre og har kunnet sammenligne på tværs af landsdele. Nu prøver vi Fredericia og tre andre byer, hvor vi blandt andet vil banke prisen endnu længere i bund på en række mærkevarer,” siger Henrik Nielsen.

Det er BASALT’s mål, at være 15 procent billigere sammenlignet med de største discountkæder i Danmark. Det mener de, er bevist i uafhængige pristjek i både Ekstra Bladet og BT.