FREDERICIA

Barkentins Teater spiller ”Uro” på Biblioteket

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Man er altid i godt selskab når Barkentins Teater laver forestillinger for børn og deres voksne. Lørdag den 1. februar, kl. 10.30 kan man se forestillingen ”Uro”, for de 3-7 årige, på Fredericia Bibliotek.

Der står en stor kasse på scenen. Med rødt gavebånd om og en lille mærkeseddel: Til Ole.

Det er en gave, siger han. Men han ved godt, hvad der er inden i den. Han har nemlig pakket den ud adskillige gange. Og hver gang blev han bare så glad. Derfor pakkede han den ind igen, så vi kunne få lov at se, hvor glad han bliver, når han pakker den ud.

Nede i kassen finder han en masse dybrøde fløjlsposer med metalstænger i. Men først kommer brugsanvisningen frem. Et stort banner er det, så stort, at det må spændes op på andre stænger, så manden kan finde ud af det.

Men til sidst ser vi en stor uro foran os. Med buede stænger og runde skiver i mange farver.

Solen, månen og planeterne er det.  Men hvad så nu? Jo, nu skal Ole, der i øvrigt har dårligt ben og derfor brug for en stok, sidde lidt ned. Sidde og se sit solsystem dreje rundt om ham, mens han fortæller os et par historier. Om en sort sten og et vækkeur. Begge dele fra Kina, der kommer ud på en lang rejse, inden de ender i Danmark, hvor de bliver til gaver fra børnebørnene. Vækkeuret, så han kan komme op om morgenen, stenen, så han kan hygge sig lidt med dens runde, bløde former.

Det er en fin lille historie. Med filosofi i børnehøjde om de nære tings betydning. Ole Barkentin fortæller sin historie lunt og underfundigt. Han er en af de bedste til at få den enkle historie til at blive i tilskuernes erindring, længe efter forestillingen er slut.

Billetter koster 30 kr. og kan købes på www.fredericiabib.dk og i Informationen på Fredericia Bibliotek.