FREDERICIA

BAGLÆNS OG PÅ HØJE HÆLE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

”Kvindevilkår og social arv”

Bente TroenseFødt som uægte barn, i skam af en enlig mor – det var udgangspunktet for Bente Troense, tv-journalist ved Danmarks Radio i 21 år og dokumentarchef for TV2 gennem 15 år.

 

Med udgangspunkt i sin bog, ”Baglæns- og på høje hæle” vil Bente Troense dele sine erindringer om kvindevilkår og social arv.

 

Forrige århundrede rummer en voldsom udvikling på både det sociale og det kvindepolitiske område. Vilkårene for specielt en pige var snævre og gav ikke mange muligheder for at sprænge de sociale rammer.

 

Men tiden, evnerne og ikke mindst en social indignation gav inspiration til at bøje arm med mulighederne.

 

Bente Troense fortæller, hvordan hun som ung gjorde oprør og arbejdede sig ud af fattigdommen i 1950èrne, overlevede som alenemor i 1970èrne og gjorde karriere som radio- og tv-journalist i 1980èrne og 90èrne og ind i det nye årtusinde.

 

Det er historien om en ung kvinde, der havde alle odds imod sig, men som har klaret sig godt i livet, både menneskeligt og karrieremæssigt.

 

Programmer som Søndagskvisten, Leksikassen, Set&Sket, Reportageholdet, Fak2`ren og TV2 dok. er nogle af de kendte titler, som Bente Troense har været ansvarlig for.

 

Sted:                                  Fredericia Bibliotek.

Tid:                                    Onsdag den 3. september kl. 14.00

Billetpris:                        75 kr. incl. Eftermiddagskaffen via bibliotekets hjemmeside eller i bibliotekets information.