FREDERICIA

Midtbyen fik store flotte juletræer

Axeltorvets juletræ blev i år hentet på Sanddal Bakke, hvor det har vokset sig stor – lige siden det blev sat i jorden i 1964, og Rådhuspladsen fik et flot træ fra Randal

Torsdag morgen klokken 08:00, mødte skovarbejdere fra VEj & Park ved Fredericia kommune op på Sanddal Bakke, hvor årets juletræ til Axeltorvet stod klar til at blive kappet. Der er tale om en Nordmannsgran, på ca. 15 meter.

Den store Normannsgran, har vokset sig stor og fyldig, siden det blev plantet tilbage i 1964. Nu var tiden kommet til, at ejeren på adressen syntes træet skulle væk, og derfor blev træét budt ind til Fredericia kommune – som et af årets to store juletræer, der skal pynte og pryde Axeltorvet og Rådhuspladsen.

Efter besigtigelse af de store træer i kommunen, som, faldt valget på træet der stod på Sanddal Bakke, og torsdag morgen gik processen med at få træet kappet og transporteret ind til Axeltorvet så i gang.

Rådhuspladsen fik også sit juletræ

Fredag morgen klokken 07:00, mødtes skovarbejderne i Randal for at hente et stort og flot Normansgran til Rådhuspladsen. Planen var egentligt at hente Rådhuspladsens juletræ på en privat adresse på Hertavej, men beslutningen blev ændret til at sætte træet fra Hertavej op ved Bøgeskov skole og hente det flotte store træ i Randal – og bringe det til pryd på Rådhuspladsen. Der er tale om etNordmannsgran, på ca. 12 meter og en alder på 20 år.

Her ankom det klokken 09:30, og blev monteret straks derefter. Klokken 10 fredag formiddag stod begge træer klar til en skøn jul i Fredericia.

DanmarkC TV var med fra morgentimerne både torsdag og fredag – lige indtil træerne stod solidt midt på Axeltorvet og Rådhuspladsen.

Traditionen tro tænder Fredericia juletræerne sammen med julemanden. Det sker torsdag den 25. november. Læs mere her: Julemandens ankomst (visitfredericia.dk)

Se med i NYHEDSINDSLAGET nedenfor. Du kan også se udsendelsen på dit TV, lørdag i NYHEDERNE.