Kultur

Avenue Q er for alvor kommet i gang med prøverne

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I dag blev hele holdet samlet og præsenteret for hinanden, hvilket er lige fra administration til skuespillere

Der er ikke længe til den 23. februar 2024, når premieren på Fredericia Musicalteater skal begejstre det trofaste publikum.

“Dukkerne er tilbage!” lyder en af overskrifterne til en underholdende, satirisk men også særdeles vedkommende musical.

Direktøren: “Teater til tiden”
“Vi har glædet os til denne dag (hvor hele holdet er samlet for første gang. red.). Der er spænding og magi i luften! Dukkerne kan tillade sig hvad som helst, og det er en ret speciel oplevelse, at blande musical performere og dukker ved siden af hinanden, men det går bare op i en højere enhed.” fortæller direktør Thomas Bay.

Thomas Bay, direktør for Fredericia Musicalteater. Foto: DanmarkC TV.

Instruktøren:”Forestillingen spejler det virkelige liv”
“Avenue Q er en familieforestilling for de ældre børn. Det er en fantastisk forestilling, som handler om livet. Om hvor svært det er at blive voksen, at være voksen. Det er ikke bare en lille bette dukkeforestilling – det er en vanvittig høj-kvalitets Broadway forestilling der nu kommer til Fredericia. Og med mig som instruktør. Det er jeg henrykt over, at få den mulighed.” slutter instruktør Lars Mølsted.
Lars Mølsted så vi sidst i musicalen “Charles Tante” hvor han begejstrede publikum i rollen som Donna Lucia d’Alvadorez

Lars Mølsted, Avenue Q, instruktør. Foto: DanmarkC TV.

“Den kommende” dukkefører: Publikum får mig at se, men det gør de alligevel ikke”
“Jeg har så stor en ærefrygt for at være dukkefører, så jeg faktisk ikke tør sige, at jeg er det endnu. Men jeg kan sige med stor glæde, at jeg skal være dukkefører. For mig er det en følelse af, at jeg skal have alle mine følelser, hele min krop, hele min skuespiller, mine undertekster og min sang ud igennem dukken. Da jeg så forestillingen sidst, blev jeg fuldstændig blæst bagover, og at lave Avenue Q er bare bare en drøm der går i opfyldelse for mig.” Lyder det begejstret fra musicalperformer Cecilie Thiim.
Cecillie Thiim huskes endnu for sin rolle som Magdalene i Ingvar!, hvor hun både musikalsk og mimisk tiltrak sig meget positiv opmærksomhed.

Cecilie Thiim, Avenue Q, Dum idé dyr/Mrs. T/Trekkies arm. Foto: DanmarkC TV.

Musicalperformeren: “Det er svært, men det er en fantastisk udfordring”
“Jeg føler Avenue Q er meget relevant, for den tager ting op der ganske vist er blevet sat mere fokus på i vores tid. Alle de problematikker som hjemløshed, seksualitet og dit formål i livet er stadig gældende. Vi kommer til at være i symbiose med dukkerne, så publikum kommer til at opleve dukkerne mere end de kommer til at opleve skuespillerne.” lyder det begejstret fra Magnus Bruno.
Mon der er nogen der så Charles Tante, der vil glemme Magnus Bruno som den ene af studenterkammeraterne? Han formåede med sit spil, at henrykke publikum med sit intense og humoristiske spil.

Magnus Bruno, Avenue Q, Nicky/Trekkie/Dum idé dyr. Foto: DanmarkC TV.

På lørdag bringer DanmarkC TV et længere indslag med ovennævnte – og det bliver heller ikke kedeligt!