-

Arla forventer at servere 25 milliarder glas mælk i 2014

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

I 2014 forventer Arla at producere mere drikkemælk end nogensinde før: 25 mia. glas mælk, svarende til 3,5 glas mælk til hver eneste person i verden.

25.297.087.378 gange vil Arla i år kunne fylde et 250 ml glas med drikkemælk. Det er de mængder, som Arlas anlæg rundt omkring i hele verden vil producere i år (tæller frisk mælk, UHT-mælk og mælkepulver). Det svarer til lidt over halvdelen af hele Arlas forventede produktion for 2014.

Blev alle mælkeglassene stillet op på række, ville de nå rundt om jorden 47 gange. Og blev de stablet oven på hinanden, ville de nå op til månen næsten 7 gange.

“Drikkemælk har altid været den bærende del af Arlas produktion – især i Europa – og i år forventer vi at lave mere drikkemælk end nogensinde før. Flere nye forbrugere i vækstlande i især Asien og Afrika har fået øjnene op for den særlige ernæringsværdi, der er i mælk, og derfor er den globale efterspørgsel på mælk større end vi har set tidligere,” siger koncerndirektør Jais Valeur, der er ansvarlig for Arlas globale produktion og varemærker.

En mening med mælken
På globalt plan anbefaler myndighederne 2-3 portioner mælk eller andre mejeriprodukter som en del af en sund kost. Ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) er mælk en af de mest unikke fødevarer, der anses for at have stor betydning for human ernæring, da mælk indeholder 22 næringsstoffer og udgør et væsentligt bidrag til kroppens behov for calcium, vitamin B2, vitamin B12, jod, kalium og fosfor.

“I Arla mener vi også, at mejeriprodukter spiller en vigtig rolle i en afbalanceret kost. Men de sundhedsmæssige fordele er kun en brik i det samlede billede. Samtidig med at Arla tilfredsstiller den voksende globale efterspørgsel på mejeriprodukter, ønsker vi også at være det mest naturlige og bæredygtige globale mejeriselskab. Det betyder, at Arla skal tilbyde naturlige fødevarer med høj næringsværdi til mennesker i hele verden, samtidig med at der bruges så få af naturens ressourcer som muligt,” siger Jais Valeur.

Medtælles al produktion i Arla – ikke kun drikkemælken – forventer Arla at bearbejde over 11 mia. kg. mælk fra selskabets 12.300 andelshavere i Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxembourg.

(Kilde: www.Arla.dk)