BREDSTRUP/PJEDSTED

Anna Skade fra BPI Skydning udtaget til OL i Tokyo

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

BPI Skydnings Anna Skade skal til OL i Tokyo. Dansk Skytte Union har i dag udtaget BPIs stortalent

Anna Skade kvalificerede Danmark til OL i Tokyo i efteråret 2019 i disciplinen 10 meter riffel efter flere flotte internationale præstationer. Udsættelse af OL i Tokyo har dog betydet stor national konkurrence om pladsen blandt flere danske topskytter. Men efter langt tid med krydsede fingre, blev der i dag sat navne på de danske skytter, som skal repræsentere Danmark ved sommerens Olympiske lege i Tokyo. 

Anna Skade Nielsen fra BPI skydning er blandt de udtaget i en lille trup på i alt fire danske skytter.

”Det er fantastisk endelig at blive udtaget, jeg er bare så glad, stolt og lettet”, siger Anna Skade Nielsen.

Anna Skade Nielsen er en del af Fredericia Eliteidræts talent set up i hverdagen, og hun er også en del af Fredericias OL-satsning frem mod Paris 2024. OL-satsningen har OL-legenden Eskild Ebbesen tilknyttet som træner i en række workshops, der skal hjælpe udøverne på vej ved at skærpe udøvernes evne til at toppræstere, når det gælder, og samtidig også optimere hverdagen som eliteatlet og skabe de bedste forudsætninger for at kvalificerer sig. 

”OL-satsningen har allerede bidraget til at skærpe Annas tilgang til træning i hverdagen. Vi håber, at Eskild – med sin store OL erfaring – også kan forberede Anna bedst muligt på hendes første OL optræden”, siger Annas træner Jesper Kring.

For Fredericia som eliteidrætskommune er udsigten til OL-repræsentation kæmpe stort. 

”Det er et fantastisk resultat af Anna Skade og hendes klub BPI Skydning. Det, at Fredericia markerer sig internationalt ved verdens største sportsevent er guld værd for byen. Vi ønsker Anna held og lykke, og vi vil følge hendes deltagelse til OL tæt”, siger borgmester Steen Wrist.  

Også Fredericia Eliteidræts formand Søren Andersen er begejstret. 

”Annas OL-kvalificering er først og fremmest et cadeau til BPI skydning for det talentarbejde, der sker i klubben. Samtidig er det et stort skulderklap til Fredericia som eliteidrætskommune for at sætte talentudviklingen i centrum i samarbejde med de lokale klubber. Er vi heldige kvalificerer Alberte Kjær sig også til Tokyo efter hendes formidable World Cup sejr i den forgange weekend i Mexico. Vores OL-satsning i Fredericia frem mod Paris 2024 har på alle måder fået en fantastisk start, efter vi satte det i gang i efteråret 2020. Og vi får nu ekstra glæde af tilknytningen af Eskild Ebbesen, der er tredobbelt OL-guldvinder. Eskild vil med sin erfaring kunne give Anna mange gode råd med på vejen”, slutter Søren Andersen.