Home Læserdebat ALLE skal kunne komme med bussen
ALLE skal kunne komme med bussen

ALLE skal kunne komme med bussen

0

Det er mig ubegribeligt at Sydtrafik er ligeglad med flere passagergrupper! Ikke nok med at der allerede er langt til busstoppestederne, så er de regionale busser forbeholdt brugere med de stærke ben.

Trafikselskabernes fornemste opgave er, at betjene borgerne og så hjælper det ikke, at man skal være adræt til bens for at tage med bussen. Herved sparker man barnevogne, de handicappede og de gamle “ud af bussen”. Højgulvsbusser er ekskluderende og burde høre fortiden til!

Der findes såkaldte lavtgulvsbusser, som man bl.a. bruger hos Fynbus, som gør det muligt for ALLE at bruge den kollektive trafik – blot altså ikke hos Sydtrafik.

Da jeg forelagde Sydtrafik denne kritik, anfører Sydtrafiks direktør blot:  ”Regionale busser er højgulvsbusser, da komforten er væsentlig bedre.”  

Komfort for de få sættes således over servicen for moderen med barnevognen, cyklisten der gerne vil have cyklen med eller rollatorbrugeren. Mig bekendt betaler vi alle skat til det samme system og må da forvente, at vi som et minimum kan påregne den samme service fra vores fælles trafikselskab; uanset om vi har de gode ben eller ej!

Jeg vil arbejde ihærdigt på, at denne ekskluderende tilgang bliver ændret.

Karsten Fogde

Regionsrådsmedlem (SF)

Villestofte Skovgyde 146

5210 Odense NV