LOKALSPORT

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup Miyazaki -Japan

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Stor og vigtig sejr for Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team da hun natten til lørdag vandt sin anden World Cup i Miyazaki – Japan.

Alberte Kjær Pedersen var seedet som nummer 1 og havde dermed favoritrollen i nat da der blev afviklet World Cup i triatlon i Miyazaki i Japan. Et er dog at være favorit, noget andet er at leve op til favoritværdigheden, så det var en nervøs Alberte Kjær Pedersen der stod på startstregen inden starten gik på ræset der blev afviklet på sprint distancen 750 m. svøm – 20 km. Cykling – 5 km. Løb.

Svømningen blev afviklet under svære forhold med meter høje bølger der skyllede ind over atleterne. Alberte havde dog en rigtig god svømning og kom op ad vandet i den første gruppe.

På starten af cyklingen fik tre atleter skabt et lille hul til gruppen med Alberte, det blev dog hurtigt lukket og en gruppe på 18 atleter samlede sig. De 18 holdt sammen og udbyggede føringen til forfølgerne under hele cyklingen, således at det hele nu skulle afgøres mellem de 18 atleter på løbet.

Med sit kendte hurtige skifte fra cykel til løb var Alberte første kvinde ude på de 5 km løb skarpt forfulgt af engelske Mathias, franske Coninx og italienske Zane. De fire kvinder fulgtes ad den første kilometer, hvorefter Alberte satte sig på fronten hævede tempoet og løb en suveræn sejr hjem med en margin på 12 sekunder til italienske Zane på 2. pladsen og engelske Mathias på 3. pladsen i tiden 1:00:43 timer.

”Jeg var lidt nervøs inden starten i dag. Med startnummer 1 ville jeg rigtig gerne leve op til favoritrollen og vinde, og det gjorde jeg heldigvis,,” udtalte Alberte Kjær Pedersen lige efter hun var løbet i mål og fortsatte, ”jeg var lidt nervøs da vi skulle skifte fra cykling til løb, da mine jeg ikke helt syntes at mit løb under træning har været super godt her på det sidste, så jeg forsøgte at sætte lidt pres i starten af løbet og kunne se at mine konkurrenter ikke kunne følge med. Denne sejr giver gode point til OL kvalifikationen og en god portion selvtillid til de næste løb”.