DanmarkC TV

Home LOKALSPORT Alberte Kjær Pedersen med flot 7. plads i debut.
Alberte Kjær Pedersen med flot 7. plads i debut.

Alberte Kjær Pedersen med flot 7. plads i debut.

Lørdag eftermiddag var der triathlon på den olympiske distance (1500 m svøm – 40 km cykling – 10 km løb) på programmet i portugisiske Lissabon. 

Alberte Kjær Pedersen Fredericia TriathlonTeam skulle i Lissabon debutere på den olympiske distance i et meget stærkt felt med flere deltager i top 20 på verdensranglisten.

Der var rigtig meget strøm og vind i dag, så de 1500m svømning var med mange bølger og det var meget svært at undgå søsyge. Alberte kom ud af vandet midt i feltet ca. 1 minut efter den førende.
Alberte nåede med i anden gruppe på cyklingen en gruppe hvori også den senere vindere Nicola Spirig befandt sig.

Med et minut op til den førende gruppe gik jagten ind på de 40 km. cykling. Gruppen med Alberte åd sig hurtigt ind på de førende, og efter ca. halvdelen af de 40 km. cykling var de to grupper smeltet sammen til en stor gruppe på 18 atleter. 

Denne kom samlet ind til det sidste skifte til de 10 km. Løb, hvilket betød at det var blandt disse 18 vinderen skulle findes. Alberte faldt lidt tilbage sammen med en gruppe på seks atleter der jagtede de seks førende. 
De fangede aldrig de seks i front, men på den sidste omgang sagde Alberte farvel til de fem andre i hendes gruppe, hvori blandt andre nummer 4 på verdensranglisten.

Rappaport Summer fra USA befandt sig, og løb alene i mål som en fantastisk flot nummer 7 i sin debut på den olympiske distance.

”Fejende flot debut af Alberte. Meningen var at Alberte skulle køre i Lissabon for at tjene point til verdensranglisten og få en masse god erfaring, og hun fik masser af begge dele,” udtaler formad for Fredericia Triathlon Team Carsten Andersen, ”at hun så kører en fantastisk flot syvende plads hjem i så stærkt et felt i sin debut på denne distance siger alt om Albertes enorme talent”.

Henrik Klemmensen fra Fredericia Triathlon Team skulle lørdag prøve at samle point til OL-kvalifikationen i mændenes ræs i Lissabon. Henrik styrtede desværre og måtte udgå.


Husk at følge os på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV og via facebook!

Læs nyhederne mens de sker – på www.DanmarkC.TV