DanmarkC TV

Home LOKALSPORT Alberte Kjær Pedersen er tilbage
Alberte Kjær Pedersen er tilbage

Alberte Kjær Pedersen er tilbage

Fredag eftermiddag blev der kørt Europa Cup i Olsztyn Polen. Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team skulle efter 2 ½ års skadespause, forårsaget af manglende blodforsyning til venstre ben og en efterfølgende operation for IAE (Iliac Artery Endofibrosis) i venstre lyske vinteren 2019-2020, gøre comeback på den internationale scene.

Der var stor spænding om Albertes comeback. Alberte havde inden sit comeback vist at hun var rigtigt stærk på løbet med 15.50 min på den seneste 5 km. test., men et er at løbe stærkt noget andet at få de tre discipliner til at spille sammen efter 2 ½ års fravær.

Der skulle i Polen konkurreres på sprintdistancen (750 m. svøm –20 km. cykel – 5 km. løb). Efter en fin svømning kom Alberte op af vandet lige udenfor top 10, nu skulle jagten sættes ind på cyklen og på løbet. To af konkurrenterne havde lagt sig i front med omkring 15 sekunder ned til en mindre gruppe, hvori Alberte befandt sig. Som cyklingen skred frem blev det tydeligt at de to grupper ville samles inden skiftet til løb. En gruppe på lige under ti deltagere gik ud på løbet samlet. Efter 2,5 km af de 5 km der skulle løbes, havde Alberte sammen med to af sine konkurrenter lagt sig i front med 15 dekunder ned til nummer fire. De sidste 2,5 km forløb dog ikke som ønsket, da Alberte måtte slippe de konkurrenter da hun blev ramt af et maveonde. Alberte holdt dog flot sin 3. plads i mål og sikrede sig en bronzemedalje i sit comeback i tiden 1:00:38 timer.

”Operationen har virket – ingen problemer med bentøjet. Det var fedt at være tilbage på den internationale Triathlon scene!” – var den første kommentar fra en glad Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team der videre kunne konstatere – ”Jeg fik ondt i maven på den sidste omgang løb, men det findes der heldigvis gode råd for. Flot kørt af de andre piger. Er så glad og tilfreds med en bronzemedalje.”