FREDERICIA

ALBERTE ER EN VINDER

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

AlberteFantastisk sæsonafslutning af Alberte Kjær Pedersen.

Lørdag skulle Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team forsøge at vaske skuffelsen fra ungdoms OL af sig ved Junior Europa Cup i Alanya i Tyrkiet. Der var 30 junior kvinder i alderen 17-18 år til start, Alberte var således den yngste, med sine kun 16 år stillede hun op til ræset på en dispensation. Deltagerne skulle dyste i 750 m. svømning – 20 km. cykling – 5 km. løb.

 

Alberte lagde ud med en rigtig fin svømning i de store bølger i Alanya, de 750 m. svømning tilbagelagde Alberte således i 12:15 minutter, ca. 15 sekunder efter de hurtigste. Inde i skiftezonen som nr. 13 efter svømningen viste Alberte at hun laver nogle meget hurtige skift, Alberte lavede det hurtigste skift af alle og hentede omkring 10 sekunder på de konkurrenter der lå foran, således var hun ude af skiftezonen i den første cykelgruppe.

 

Det blev hurtigt klart at det var blandt de 9 piger i den førende gruppe på de 20 km. cykling at vinderen skulle findes, da denne konstant øgede afstanden ned til de resterende grupper. Alberte holdt sig klogelig lidt tilbage og sparede på kræfterne så hun var klar til det afsluttende løb. Alligevel satte Alberte hurtigste cykeltid med 32:34 minutter om de 20 km. minutter. I skiftet fra cykling til løbet satte Alberte igen den hurtigste tid og skiftede cykelskoene ud med løbesko på 39 sekunder.

 

Lad være sagt med det samme. Alberte så sig aldrig tilbage på løbet, allerede fra start lagde Alberte meget hurtigt ud og fik rystet sine konkurrenter af sig en efter en på de afsluttende 5 km. løb. Alberte løb i tiden 17:41 minutter og var således omkring 1:40 minutter hurtigere ned hendes nærmeste konkurrenter på den hårde løberute, dermed kunne Alberte knytte næven i luften over Alanya som en suveræn vinder af årets Junior Europa Cup i Alanya i den samlede tid 1:03:59.

 

”Fantastisk flot af Alberte at vise sit enorme potentiale og helt eminente fightervilje, hun fik virkeligt skuffelsen fra ungdoms OL rystet af sig og vist at hun er et af de allerstørste talenter i kvindetriathlon lige nu nationalt og internationalt,” udtaler formand for Fredericia Triathlon Team Carsten Andersen og fortsætter ”at hun henter i omegnen af 20 sekunder på sine skift alene viser også at det store arbejde med tekniktræning i ungdomsarbejdet i Fredericia Triathlon Team giver resultat, det er flot arbejde af trænerne i klubben”.