Home Kultur Afenginn i Det Bruunske Pakhus
Afenginn i Det Bruunske Pakhus

Afenginn i Det Bruunske Pakhus

0

Afenginn i Det Bruunske Pakhus

 

Dansk folk-world band med skyhøje anmeldelser

 

Afenginn har været på banen siden 2002, modtaget 4 DMA’s, Kunstrådets Ung Elite satsning, DMFs Live-pris 2015 og mange andre hædersbevisninger. Orkesteret har optrådt på tv, radio, festivaler, koncertsale og venues i hele Europa, USA, Canada, Malaysia og Australien med mange hundrede koncerter på samvittigheden og gennem årene opbygget et ry som et virtuost og fremragende liveband.

 

Med et instrumentarium bestående af klarinetter, violin, mandolin, cello/bas og to trommeslagere har de på een gang et intenst og tilbagelænet sammenspil præget af stor spilleglæde og virtuositet.

 

Det 8 mand store orkester leverer en koncert, hvor publikum bliver taget med på en rejse i et særegent musikalsk univers, der byder på alt fra hæsblæsende rytmer i alle tænkelige taktarter, stille og meditative øjeblikke og virtuost, nærmest psykedelisk sammenspil.

 

Gaffa skrev:

Danske Afenginn har i en årrække befundet sig på et svimlende højt niveau, når det gælder komposition, udtryk og originalitet. Her har de til koncerterne lagt publikum ned med en musik, der på en gang har en stor nordisk tone, og så også af og til ryger op i et tempo, som få kan følge.

 

“…Det var en mageløs oplevelse at være i selskab med Afenginn i går.

 

Torben Holleufer, GAFFA (6 ud af 6 stjerner)

 

Nyt album – OPUS

Bandets 6. fuldlængde album, dobbeltalbumet OPUS fra 2016, er orkestrets mest ambitiøse og omfattende til dato. Albummet er bygget op som en klassisk symfoni i fire satser og byder på en majestætisk og kalejdoskopisk musikalsk rejse med inspiration fra bittersøde østeuropæiske dansetrin, skæve snubbel-takter, trinløs nordisk gloom og ekstatisk bombastik.

 

Line up:

Ulrik Brohuus – trommer, percussion

Rasmus Krøyer – klarinetter, kor

Niels Skovmand – violin, kor

Knut Finsrud – trommer, percussion

Erik Olevik – cello, elbas, kor

Kim Rafael Nyberg – elektrisk mandolin, kor

Kaare Munkholm – marimba, piano

Gustav Rasmussen – trombone, effekter, kor

 

Afenginn spiller i Det Bruunske Pakhus fredag d. 11. november kl. 21. Billetter til koncerten kan købes på bruunskepakhus.billetten.dk eller i Det Bruunske Pakhus.