FREDERICIA

AFBRÆNDINGSFORBUD OPHÆVES FRA MANDAG KLOKKEN 17.00

Efter en knastør sommer i Danmark, blev der af sikkerhedsmæssige grunde, indført totalt afbrændingsforbud – Trekant Brand oplyser at forbuddet endeligt ophæves mandag kl. 17.00

En knastør sommer, resulterede i adskillige naturbrande i trekantområdet. Trekant brand genindførte afbrændingsforbuddet den 2. juli.

På trods af afbrændingsforbuddet, måtte brandvæsnet i forbudsperioden, slukke bål og politiet udstedte bøder til de, der ikke overholdt det totalt forbud mod åben ild.

I de seneste dag, har vi oplevet et vejrskifte, og der er faldet en del regn. Trekant brand mener derfor nu, at det er sikkert at ophæve forbuddet mod afbrænding. Dette sker officielt i dag mandag kl. 17.00.

Ekstrem tør periode

Flere naturbrande er i perioden opstået, i forbindelse med høst – eller henkastet cigaretskodder.

I Bredstrup gik der pludselig ild i en mark.:

Den varmesommer var direkte – eller inddirekte årsag til ialt tre brande på marker i Skærbæk.:


– og i Egum var der fare for, at en markbrand ville brede sig til en gård med svinebesætning.:

– I Trelde gik der ild i en Majetærsker, der var i gang med h’st af en mark.:

– og senest opstod der af uforklarlige årsager brand på en mark i Skærbæk.:

I Fredericiaområdet, har man oplevet en ekstrem tør periode, og derfor har beredskabet været forberedt på naturbrande. Flere gange siden forbuddet mod afbrænding blev genindført 2. juli, har brandvæsnet måtte rykke ud, og slukke naturbrande. Flere brande er opstået i formindelse med henkastede cigaretskodder eller gnister der er opstået i formindelse med høstning af afgrøder, men der har også været tale om decideret ildspåsættelse, hvor en gerningsmand har sat ild til den knastørre natur.

I Erritsø måtte man erkende, at en gruppe unge havde sat ild til en knastør skråning på et stiareal, mellem Erritsø fællesskole afd. bygaden, og boligkvarteret omkring Holmbjerggårdsvej. Politiet efterforsker branden som påsat, og et vidner har set to unge drenge tage flugten på en knallert, efter at de havde sat ild til skråningen. Situationen var en kulmination af længere tids hærværk, og hasarderet kørsel i en ikke indregistreret bil i området. Nogle borgere stod efter den påsatte naturbrand frem med deres bekymring, i håbet om, at politikere ville tage ansvar og komme de bekymrede borgere til undsætning. Se indslaget omkring situationen i boligområdet i Erritsø her.:

Med ophævelsen af afbrændingsforbuddet, kan kul-grillen igen tages i brug, og hyggelige timer foran et knitrende bål igen blive en realitet.