VEJLE

ADVENTURERACERE SKAL FINDE VEJ I VEJLES NATUR

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Naturens dag: Adventureracere skal finde vej i Vejles natur

 Årets tema på Naturens dag d. 14. september er ”Find vej ud i naturen”. På bogstaveligste vis handler naturdagens adventurerace, der arrangeres af Vejle Idrætshøjskole, om at finde vej gennem Vejle omegnens unikke naturområder. Løbet er åbent for alle voksne.

 Adventurerace er en form for udholdenhedskonkurrence, der kombinerer orientering med forskellige aktiviteter eller opgaver. Aktiviteterne i dette års adventurerace på Vejle Idrætshøjskole indebærer løb, orientering, kano, kajak (afhængig af vejrforhold), samarbejdsøvelser, rebaktiviteter, klatring samt vandaktiviteter og MTB.

 20120429-VIH-lærer-thea0043 Et adventurerace kan vare fra få timer til flere dage, og søndag d. 14. september skal alle interesserede afsætte 6 timer fra kl. 10 til kl. 16.

 Adventurerace skal åbne for naturens glæder

At afprøve kroppens grænser i naturen er blevet mere og mere populært i de senere år. Adventurerace er en sport, som er i fremgang både i Danmark og i andre lande. Sporten kræver råstyrke, udholdenhed og fysisk form, men også strategisk tæft, god planlægning, klare rollefordelinger, overblik, samarbejde og navigeringsevner. Men ikke mindst så hersker der en naturelskende ånd i sporten om at færdes i naturen med respekt og kun efterlader fodspor. 

 Arrangeret af en af verdens bedste adventureracere.

Adventureracet er arrangeret Thea Storm Henriksen, der er lærer på Vejle Idrætshøjskole. Hun har selv deltaget i verdens hårdeste Adventure Race i Chile, som varede over 10 dage. Her skulle deltagerne fra solopgang til solnedgang navigere gennem sumpområder og over gletschere med våde fødder fra dag 1 til dag 10, mens de kæmpede mod sult og den hårde natur. Det var også Thea, som sidste år gennemførte 11 iron mans på 11 dage, hvilket er verdensrekord for kvinder.

20140510-2K2A6562-128 ”Dette løb skal dog være sjovt både for nybegyndere og verdensmestre, og derfor kan alle uanset niveau være med og man kan tilmelde sig i forskellige kategorier efter niveau”, Thea Henriksen, som selv er fuldstændigt bidt af fysiske udfordringer i naturen.

 Praktisk info

Løbet foregår 14. september 2014 kl. 10-16 på Vejle Idrætshøjskole

Tilmelding er senest d. 3. september. Se mere på www.vih.dk