FREDERICIA

Action 24: Imorgen går det løs – Kæmpe forsvarsmesse åbner fredag

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Oplev flådefregatter, F-35 kampfly og pansrede mandskabsvogne

Fredericia indtages af kampfly, pansrede køretøjer og krigsskibe i anledning af NATOs 75 års jubilæum. Fra den 19. til den 21. april kan du opleve fortiden, nutiden og fremtiden for dansk forsvar ved den store totalforsvarsudstilling NATO 75 år – Action 24.

Messecenteret Messe C og Fredericia Havn danner rammen for den store folkefest, hvor du kan komme helt tæt på en af flådens fregatter, opleve det nye F-35 kampfly i luften eller gå på opdagelse i hærens første pansrede mandskabsvogne. Der vil være mere end 100 stande fordelt over 30.000 kvadratmeter, hvor du kan møde alle forsvarets enheder, specialoperationskommandoen, Beredskabskorpset, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Politiet. Du kan også besøge et bredt udvalg af udstillere fra dansk forsvarsindustri.

En unik mulighed for at komme tæt på dansk militær

Besøgende kan opleve alt fra flådens fregatter til det nye F-35 kampfly i luften, og endda gå på opdagelse i hærens første pansrede mandskabsvogn. Messen finder sted i både Messe C og Fredericia Havn, og byder på et bredt udvalg af aktiviteter og udstillinger for hele familien.

Der er masser af materiel at se for de besøgende i weekenden til Action24. Fotogalleri: DanmarkC TV

Besøgende kan forvente:

  • Udstillinger, aktiviteter og demonstrationer fra Hæren, Flyvevåbnet, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og dansk forsvarsindustri
  • Droneflyvninger, pansrede køretøjer, helikopterlandinger og overflyvninger med F-35 kampfly
  • Mulighed for at gå ombord på et krigsskib og se en moderne kampvogn indefra
  • Spændende aktiviteter på Fredericia Havn

På Fredericia Havn vil der være åbent skib på fregatten Peter Willemoes, også en tysk ubåd lægger vejen forbi, hele programmet for Havnen kan ses her. Udeområderne ved Messe C, og naboen ved køreteknisk anlæg tages også i brug.

Udendørs aktiviteter og events

Udover udstillingerne i Messe C vil der også være en række udendørsaktiviteter og events. Du kan se droneflyvninger, pansrede køretøjer, helikopterlandinger og måske endda overflyvninger med F-35 kampfly. Der er også kajplads i Fredericia Havn til danske og allierede krigsskibe, som du kan besøge.

Og materialet er ved at være på plads på messen:

Mulighed for at lære om dansk forsvar

“Vi håber at give de besøgende et klart indtryk af de eksisterende kapaciteter i vores totalforsvar – og dem, der er under udvikling,” siger Torben Ørting Jørgensen, formand for Folk & Sikkerhed, som står bag messen. “Ikke mindst Ruslands fremfærd vækker naturligt nok bekymring i befolkningen, men det er magtpåliggende for os at fastslå, at vi absolut ikke starter på nul.”

En folkefest for hele familien

Messen er ikke kun for folk med interesse i militær. Der vil være aktiviteter for hele familien, og Fredericia by vil byde på en række spændende events i forbindelse med messen.

“Vi er superglade for, det er lykkedes os at komme på plads med, at Action 24 skal afholdes i Fredericia i april 2024,” siger Grethe Højgaard, Messe C. “Det bliver en fantastisk oplevelse for alle, der er interesserede i NATO og det danske forsvar, og særligt de, som interesserer sig for alt det spændende grej, der bliver præsenteret.”

Action 24 finder sted fra den 19. til den 21. april i Fredericia. Billetter kan købes online, hvor programmet for dagene også kan ses på folkogsikkerhed.dk/action24/

Foto: Folk og Sikkerhed