Læserdebat

Åh, Fredericia Kommune, skønne, skønne by! Hvem havde dog troet, at I var så vilde med vikarer?

Læserdebat af: Poul Rand, Lokalformand for Liberal Alliance i Fredericia Kommune

Hold da op! Fredericia Kommune har virkelig haft gang i vikar-karrusellen, ikke? Lad os tage et humoristisk og drillende kig på situationen, det er jo kun penge og ældreplejen der er på spil:

“Åh, Fredericia Kommune, skønne, skønne by! Hvem havde dog troet, at I var så vilde med vikarer?” Senior- og socialudvalget har åbenbart haft en fest med at hyre vikarer til højre og venstre. Og nu sidder De Konservatives Kirsten Hassing Nielsen og siger til pressen: “Bare rolig, selvom vi skærer ned på vikarerne, så går det ikke ud over vores ældre.” Sikke en udtalelse! Man skulle tro, at vikarerne var blevet en del af byens kulturarv.

2023 ser ud til at blive året, hvor regningen for vikar-festen lander. Et lille merforbrug på, nå ja, kun omkring 5,5 millioner kroner. Penge, der kunne have været brugt på så meget andet. Men nej, de gik til vikarer i hjemmeplejen.

Og så er der Fredericia Kommunes sygefravær. 7,5 procent? Det er da lidt over gennemsnittet, ikke? Men hey, det er jo kun tal. Hvem bekymrer sig om statistik, når man kan hyre vikarer?

Men nu kommer kavaleriet! Søren Larsen (S), formand for senior- og socialudvalget, har tænkt sig at stramme op. Han siger: “Vi har haft et voldsomt overforbrug af vikarer, og det er gået langt over budgettet.” Noget siger mig, at nogen har glemt at holde øje med kassen.

Og så er der os Liberal Alliance i Fredericia Kommune, der sidder med det store spørgsmål: Hvis man nu kan klare sig uden alle de vikarer, hvorfor har man så haft så mange til at starte med? Og hvem har egentlig haft ansvaret for denne vikar-bonanza? Hvad er der sket med de ansvarlige?

Fredericia, Fredericia… I bliver aldrig kedelige!” Men pinlige.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv