FREDERICIA

Åbent møde om Lillebælts tilstand

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Torsdag d. 18. marts kl. 19-21 inviterer Enhedslisten Fredericia alle interesserede til møde om Lillebælts tilstand.

“Alle er velkomne til at deltage – uanset partibog eller bopælskommune. Vi ved dette vedrører og interesserer mange. Jeg er derfor også rigtig glad for, at vi har fået et par nøglepersoner til at stå for mødet”, fortæller Cecilie Roed Schulz, som sidder i byrådet for Enhedslisten i Fredericia.

Enhedslisten Fredericia har inviteret Mikkel Martin (af nogen kendt som Mikkel Ræv) fra de lokale ildsjæle i GeoHav til at fortælle om Lillebælts tilstand og Enhedslistens miljøordfører Rasmus Vestergaard Madsen, til at fortælle om hvad der gøres på Christiansborg pt. Enhedslistens byrådsmedlem, Cecilie Roed Schultz, deltager også og vil stå til rådighed, sammen med Mikkel og Rasmus, hvis man har spørgsmål eller ideer til handling.

“Det kan virke uoverkommeligt svært at blive hørt i den politiske dagsorden lokalt som nationalt. Derfor er denne slags åbne møder vitale. Jeg glæder mig til at kunne give et overblik og lytte til nye ideer og hints til elementer, vi måske har overset”, udtaler Mikkel Martin fra GeoHav.

Den nyudnævnte miljøordfører for Enhedslisten og økologiske landmand, Rasmus Vestergaard Madsen, overtog for nylig posten fra Mai Villadsen, som i stedet blev politisk ordfører for Enhedslisten. Men Rasmus er ikke ny i hverken Fredericia-sammenhæng eller på miljøområdet. Tilbage i december havde han en artikel om Lillebælts tilstand i Enhedslistens medlemsblad og har gennem flere happenings forsøgt at skabe opmærksomhed omkring den kritiske situation.

“Siden de første foruroligende øjenvidneberetninger fra lokale dykkere og fiskere, har jeg været enormt bekymret for Lillebælts tilstand. Vi ved, at forureningen fra særligt landbruget hele tiden har været alt for høj, men branden på Dangødnings fabrik har kun gjort det værre. Jeg frygter, at vi står overfor en potentiel miljøkatastrofe med iltsvind og bundvendinger, hvis vi ikke handler nu. Når det er først er sket, vil det tage mange år igen at skabe et ordentligt marint økosystem i Lillebælt”, fortæller Rasmus Vestergaard Madsen.

Programmet for aftenen ser således ud:


• Præsentation af Lillebælt, geologi og hydrografi ved Mikkel fra GeoHav
• Gennemgang af historiske miljøsager Lillebælt (primært fokus Superfos) ved Mikkel GeoHav
• Gennemgang af nuværende miljøproblematikker samt status ved Mikkel fra GeoHav
• Status på samråd med miljøministeren og andre initiativer på Christiansborg ved MF Rasmus Vestergaard Madsen, miljøordfører
• Åben debat: Muligheder for at sikre Lillebælts tilstand? Naturpark Lillebælts fremtid (nationalpark? Fredning?)

Man deltager via dette link: https://us02web.zoom.us/j/7827145532?pwd=SHlFQVA2aXlMSFRYeFdPa01GdVJDUT09

Vel mødt!