MEDDELSER

ÅBENT HUS PÅ POLITIGÅRDEN I FREDERICIA

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Har du lyst til vide, hvordan det er at køre patrulje eller synes du, at færdselspolitiet godt kunne kigge forbi din vej noget oftere? Gør Sydøstjyllands Politi nu noget ved indbrud og kan politiet noget, når det kommer til kriminalteknik?Har du en kommende politimand i maven – gerne som hundefører eller motorcykelbetjent?

Hvad laver man ved Lokalpolitiet og hvordan ser en detention egentligt ud?Det er spørgsmål man som gæst kan blive klogere på den 24. maj, hvor Sydøstjyllands Politi holder Åbenthus på Fredericia Politigård.

”Vi holder Åbenthus ved Fredericia Lokalpoliti fordi det er 25 år siden at politigården blev taget i brug og fordi vi i Sydøstjyllands Politi meget gerne vil i dialog med borgerne i politikredsen om vores arbejde og om borgernes forventninger til os” fortæller politidirektør Helle Kyndesen.

”Det er vores tanke at holde et Åbenthus hvert år på skift mellem byerne i politikredsen, men man må altså meget gerne komme og besøge os i Fredericia, selv om man ikke bor der” tilføjer Helle Kyndesen.

Åbenthus hos Sydøstjyllands Politi er ikke som i gamle dage eller på et museum – lange rækker af forklarende plancher og en enkelt dukke i en uniform. Eventen er lavet som et besøg hos et fagligt stærkt og professionelt politi i aktion og derfor vil man bl.a. kunne se politihunde og deres hundefører samt MC betjente, der viser noget af det de kan. Man vil også møde politifolk fra Sydøstjyllands Politi klar til at fortælle, besvare spørgsmål og som er klar til at lytte. Og endeligt vil der være ”isenkram” og køretøjer m.v. af alle mulige typer og mulighederne for en unik politiselfi til facebook profilen er mange.

”Vi glæder os rigtigt meget til at byde indenfor her på politigården i anledning af 25 års jubilæet” siger lederen af lokalpolitiet i Fredericia Peter Balsgaard Nielsen. ”Og vi er ret stolte af det som hele politikredsen har været fælles om at stable på benene. Der bliver virkeligt noget at se og høre, og vi ser frem til at få en god snak med alle gæsterne om de mange forskellige dele af politiets arbejde og til at høre, hvordan vores borgere ser på os”, slutter han.

Den 24. maj i år bliver det i øvrigt dejligt vejr, siger de hos Sydøsyjyllands Politi. Det er nemlig sådan at hele Fredericia Politigårds udendørsområde, hele garageanlægget, noget af det indre af politigården, noget af voldanlægget, hele Nørre Voldgade og de to mindre parkeringspladser ved politigården er inddragede i eventen. Derfor er det dejligt vejr den 24. maj.
Hele arealet skal bruges for at Sydøstjyllands Politi virkelig kan vise sig frem. Det er lokalpolitiet, der har ansvaret for præsentationen af patruljetjenesten og efterforskning samt den lokale borgerbetjening. Lokalpolitiet har også ansvar for præsentation af tjenestevåben og anden personudrustning og for fortællingen om detentionen.

Færdselsafdelingen har motorcykler, en ATK bil, laser og en hel del andre dimser og deviceses med, ligesom Tungvogncenter Syd medbringer en hel lastbil, der vil blive udsat for et kontroleftersyn, der vil være en gyser for enhver vognmand. Indsatslederne er der med deres særlige køretøj og kompetencer – medmindre de bliver sendt på opgave, fordi der et eller andet sted i politikredsen er en hændelse, der kræver deres tilstedeværelse. Helt nyuddannede politifolk fortælle sammen med HR afdelingen om politiuddannelsen, Kriminalteknisk afdeling, der er placeret på Fredericia Politigård viser, hvad en kriminaltekniker formår. Man kan diskutere med en konfliktråds koordinator, høre om politiuddannelsen, om politikredsens indbrudsindsats og om, hvordan man selv kan være en vigtigt aktør i bekæmpelsen af indbrud, politiorkestret spiller flere gange og meget, meget mere.

For børn er der lavet en særlig ”politioptagelsesprøve”, som man også kan få taget sit fingeraftryk på. Og så kan man komme til at sidde på en politimotorcykel eller i en patruljebil, mens far eller mor tager et billede, eller prøve politiskjorter m.v. Sydøstjyllands Politi håber at se rigtigt mange seje ”politipiger og – drenge” den 24. maj.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at Åbenthus eventen på Fredericia Politigård altså betyder afspærring på hele ”trekanten” ved politigården og dermed spærring af to mindre parkeringspladser og parkeringen langs hele Nørre Voldgade i perioden fredag den 23. maj kl 12.00 til lørdag den 24. maj kl. 17.00. Sydøstjyllands Politi undskylder ulejligheden. Gæster til eventen bedes også finde parkeringmuligheder andre steder i byen.

– Det er også vigtigt at understrege, at politiberedskabet er det samme som altid i Sydøstjyllands Politi, selvom der holdes Åbenthus i Fredericia – så ingen kan ”tage sig friheder” i ly af eventen, oplyser politiet.