ERRITSØ

Åbent Hus: Erritsø GIF Rugby åbnede i dag dørene, så flere kan lære den spændende sport at kende

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

“Venskab uden kendskab” er klubbens motto, og bød velkommen til rugbyhold fra Lyngby, Christianshavn, Odense og Odder

Danmark er ikke det helt store rugby-land, men i Erritsø finder vi faktisk de regerende U-16 Danmarksmestre, og også et rigtig godt 2. divisionshold.

Dagen bød på træningskampe, og Erritsø seniorer fik en 2. plads. Formanden, Allan Pertti Frandsen, forsøgte med stor tålmodighed at forklare DanmarkC TV om mål og point; det er sikkert nemt nok, men for en god ordens skyld nøjes DanmarkC TV her med placeringen.

Hvordan gik det så med Danmarksmestrene for U-16 hold? Jamen, sådan skal det ikke være i en klub der sætter fairness særdeles højt. Derfor blandende man alle deltagerne fra Odense, Odder og Erritsø i tre hold med alderen 12 til 16 år. De fik nogle gode, kammeratlige og sportslige ligeværdige kampe ud af det. Piger og drenge var blandet, og en tilfreds formand kan fortælle, at pigerne helt afgjort spillede lige op med drengene.

På denne lørdag var der en stor forældreopbakning, og forældrene fik i løbet af dagen sat en pergola op ved klubhuset.

Det er lige så vigtigt det der foregår inde som ude, og vi skal lave tingene selv
Allan Pertti Frandsen, formand

Rugbyklubben gør for tiden meget ud af, at alle fredericianere skal lære den at kende. Der er en reklame i Panorama, og klubben inviterer også skoler til at komme på besøg.

Interessen for rugby er stor. Her er gode kollegaer fra TV Syd på optagelse mens DanmarkC TV også er på besøg. Foto: DanmarkC TV

Erritsø GIF Rugby, der har baner og klubhus på adressen Snaremosevej 67 i Erritsø, vil gerne være flere spillere. Enhver kan bare møde op til en træningsaften, og så vil der blive taget godt mod dig, og du får naturligvis lov til at prøve det fascinerende spil. Link til hjemmesiden lige herunder.

Læs mere om denne spændende sportsgren HER.

En kampsituation. Privatfoto fra Erritsø GIF Rugby.