Læserdebat

ÅBENT BREV TIL POLITIKER : BYRÅD LØBER FRA UNDERSØGELSE AF JOBCENTER – HVAD FORSØGER I PÅ AT SKJULE?

LÆSERBREV:

Hej Peder Tind

Har læst i Fredericia Dagblad, at der ikke kommer en undersøgelse af Jobcentret. Det stiller jeg mig meget undrende overfor.

På samtlige valgmøder proklamerede du, at der skulle gøres noget ved Jobcenteret og ikke mindst ånden og kulturen på Jobcenteret.

 

I artiklen står der nu højt og larmende, at det ikke bliver til noget. Man er bundet af budgetforhandlingerne for 2018. Samtidig står der, at de 8 mill. incl. satspuljemidlerne vil blive brugt på at få raske kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Det er en rigtig fin tanke men men men:

Du ville ifølge dit valgprogram sikre at Fredericia får Danmarks bedste og mest effektive Jobcenter. Tja – så længe der ikke bliver undersøgt hvorfor Borgerne føler sig trådt på mm, så er der godt nok langt igen. På valgmødet i Danske Bank fortalte du, at det var vigtigt at møde Borgerne på deres niveau, kommunikere og sørge for de føler sig trygge i Jobcenteret.

På vores møde den 1/3 gjorde vi det klart, at Jobcenteret er det mest ubehagelige sted at træde ind af døren. Medarbejderne er nedladende og ikke hjælpsomme. Ved ikke om det er medarbejdernes kompetencer det er galt med, man fakta er, at syge Borgere fastholdes i årelange forløb, som ikke fører til nogen afklaring. Eller har det noget at gøre med kassetænkning fra Kommunens side.

At få flere Borgere på Kontanthjælp i arbejde hjælper ikke på kulturen og måden man møder Borgerne på. Der sker som nævnt den ene fejl efter den anden. Afgørelser, som Borgere har svært ved at gennemskue. Hvis det er Jeres plan selv at undersøge, hvor problemerne ligger så glem det. Der er INGEN der tør fortælle Jer sandheden. Det var derfor det var vigtigt, at det blev en uvildig undersøgelse og resultatet blev af Jacob Bjerregaard lovet offentliggjort. Det er så ringe at komme ud med, at der ikke er penge til at gennemføre en undersøgelse. Har konstateret, at der let kan bevilges ekstra penge til Supercykelstien på 1,6 mill. Samme uge var det også muligt at finde 1,7 mill + det løse til en fratrædelsesgodtgørelse. Efter min mening, så bruger du budgettet for 2018 som en undskyldning for ikke at have midlerne til en undersøgelse. Vil tillade mig at sige, at det er fordi ingen tør få undersøgelsen lavet.

Samtidig var dine ord på valgmøderne valgflæsk og nu løber du fra ansvaret. Du er hurtig kommet i samme fold og øjensynlig blevet bedt om rette ind, selv om du nægtede på vore møde.

 

I løber fra Jeres ansvar.

 

Med venlig hilsen

Rene Ejlbo Ville

Siriusvænget 14

7000 Fredericia

 

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv