DanmarkC TV

Home Læserdebat Åbenhed og demokratiske værdier efterlyses – stadig
Åbenhed og demokratiske værdier efterlyses – stadig

Åbenhed og demokratiske værdier efterlyses – stadig

0

Af Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti

Gentagelse er nogle gange nødvendigt. Det er det, når noget er særlig vigtigt at kæmpe for, og når man gang på gang kan se til, at de grundlæggende ting ikke fungerer. 

Jeg har tidligere givet udtryk for, at det lokale demokrati trænger til et kvalitetstjek. Der mangler ordentlighed og ansvarlighed. Dette var i forbindelse med sagen om Fredericia Teater, hvor der efterlyses politisk ansvar og åbenhed i en grad som er til at få øje på. Det står fortsat ved magt. 

Nu har det så bredt sig til andre områder. Det seneste gælder den kommunale aftale, hvor musicalakademiet flytter udvalg til økonomiudvalget. Det fremstår umiddelbart logisk og skønt, hvis baggrunden er, at alle gode politiske kræfter skal samles og understøtte opbygning af et nyt teater. 

Men, jeg bliver bekymret på vegne af de demokratiske værdier, da det nu havner i økonomiudvalget, der i sagens natur er mere lukket. Som sagt kan der være mange gode grunde til at træffe en sådan beslutning, men det er samtidig påfaldende når man tænker på den sag, der aldrig er blevet ordentlig belyst. Åbenhed står i hvert fald ikke øverst på den dagsorden. Og det er tankevækkende. 

Det politiske system må aldrig lukke sig om sig selv. Det er valgt at borgerne, og der skal være åbenhed så langt lovgivningens rammer tillader det. Det modsatte handler for mig om forvaltning af magt, som står i skarp kontrast til demokratiske værdier. Den enkelte politiker og et samlet byråd skal kunne tåle åbenhed og turde stille sig selv spørgsmålet, om man gennemgående arbejder for åbenhed, ordentlighed og de demokratiske værdier. Omvendt kan det tolkes sådan, at hvis omverden og den befolkning man arbejder for, har en oplevelse af det modsatte, så er det nok en god ide at lave et kvalitetstjek.